Acasă Actualitate Raed Arafat spune că primele măsuri de relaxare vor fi luate pe...

Raed Arafat spune că primele măsuri de relaxare vor fi luate pe la jumătatea lunii mai

1690
DISTRIBUIȚI

Raed Arafat a declarat pentru Antena 3 că primele măsuri de relaxare vor fi luate începând cu luna mai. Potrivit acestuia, dacă relaxarea are loc prea devreme, situația poate degenera și efectul asupra sistemului sanitar poate fi devastator.

”Cel puțin pe durata acestei stări de urgență, este posibil către sfârșitul ei, dacă situația evoluează cum sperăm să evolueze, să înceapă măsurile de relaxare. Dar suntem dependenți foarte mult de noi. De aceea noi am repetat și am insistat ca lumea să respecte restricțiile chiar dacă sunt foarte greu de respectat, pentru că numai așa putem ieși cu un impact cât mai mic posibil. Deci, dacă totul merge bine, primele măsuri ar putea fi relaxate între prima decadă și a doua decadă a lunii mai.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

”Trebuie să vedem impactul pe sistemul sanitar. Până acum, sistemul sanitar, cu toate probleme lui, a suportat bine, nu a ajuns încă la saturație, nu am ajuns încă să avem lipsă de ventilatoare sau lipsa de paturi de Terapie Intensivă și va trebui să menținem așa. În situația în care relaxezi prea devreme măsurile și crește numărul brusc al cazurilor, automat efectul asupra sistemului sanitar va fi foarte mare și devastator”, a adăugat Secretarul de Stat.

Comentarii

comentarii