Acasă Cultura Raluca, una dintre cele două bufnițe, nominalizată la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu....

Raluca, una dintre cele două bufnițe, nominalizată la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu. Votați-o și va câștiga 12.000 de euro!

3431
DISTRIBUIȚI

Raluca Selejan este una dintre „bufnițele” de la librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara, iar toată activitatea ei se desfăşoară în jurul cărților, de mai mulți ani.

Raluca și prietena ei cea mai bună, Oana, au deschis librăria în 2016, pornind de la ideea de a crea o comunitate dezvoltată ȋn jurul cărților și evenimentelor culturale, prin care să stimuleze apetitul generațiilor viitoare pentru lectură.

Cele două tinere ȋi aduc pe copii mai aproape de cărți şi librării, prin activităţi care să ȋi ajute să prindă gustul pentru lectură. În fiecare duminică citesc povești pentru copii la librărie, ȋn cadrul săptămânii Școala Altfel participă la întâlniri cu elevii, iar în fiecare vacanță de vară organizează tabere urbane pentru copii.

Librăria a fost primită ȋncă de la deschidere în Federația Europeană și Internațională a Librărilor (European and International Bookseller Federation), asociația profesională de librari din întreaga lume, a fost recunoscută prin premii la nivel național și a găzduit evenimente cu scriitori din România, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA și Islanda.

Raluca, una dintre Bufnițe, se află printre finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu, ediția 2020. Acum, câștigătorul este ales prin votul publicului, până în 14 iunie.

“Sunt foarte bucuroasă că am fost nominalizată la Gala Premiilor Matei Brâncoveanu, ediția 2020. Această nominalizare se datorează activității, vreme de mai bine de 3 ani, la librăria La Două Bufnițe împreună cu Oana și echipa noastră, dar și vouă, cei care credeți și ați crezut în visul nostru.

Acum, după votul juriului, am intrat în faza finală, în care publicul alege câștigătorul, iar premiul este de 12.000 de euro.

Nu vă ascund faptul că avem nevoie de voturile voastre și de premiul acesta pentru a duce amintirile noastre și ale voastre mai departe pe un site de vânzare online, acum când veniturile librăriei au scăzut sub 50% și când piața de carte trece printr-o grea încercare.

În același timp, așa cum ne-am dorit în cei 3 ani de la deschiderea librăriei, o să inițiem programul ”Dă cartea mai departe”, prin care să ducem cărți la copiii cu mai puține posibilități materiale, dar care își doresc să citească. Fiți alături de mine, de noi și de librărie și votați-mă pe https://www.fundatia-alexandrion.ro/“, este mesajul Ralucăi.

Comentarii

comentarii