Acasă Actualitate Ramona Lile: „Am demarat lucrările la noul sediu al Facultății de Științe...

Ramona Lile: „Am demarat lucrările la noul sediu al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad”

DISTRIBUIȚI

Astăzi a fost pusă piatra de temelie pentru noua clădire a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În prezența unui înalt sobor de preoți, IPS Timotei Seviciu a oficiat slujba de sfințire a lucrărilor care urmează să fie derulate la imobilul din strada Paul Chinezu. Au participat la eveniment prefectul Aradului, Toth Csaba, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul municipiului, Călin Bibarț, reprezentanți ai firmei de proiectare și ai firmei constructoare.

Aceasta este o lucrare de anvergură care include reabilitarea clădirii istorice a fostei Școli Generale nr. 2, achiziționată de UAV și prevede construirea unei noi clădiri care va întregii ceea ce va fi noul sediul al Facultății de Științe Economice. Investiția de aproape 7 milioane euro a fost posibilă în urma câștigării proiectului european „Reabilitare, modernizare, extinderea și echiparea clădirii Corp A, din str. Paul Chinezu nr. 10, demolare parțială corp B”, depus în cadrul programului Regio, Programul Operațional Regional 2014-2020, prin ADR VEST.

„Este una din cele mai importante investiții ale universității noastre. Mulțumesc colegilor care s-au implicat, echipei de proiect precum și celor care se ocupă de proiectarea și executarea lucrărilor. Ne bucurăm că în câțiva ani vom putea oferi studenților de la Științe Economice o bază materială de excepție, o infrastructură modernă pentru a-și desfășura procesul educațional. Va fi o bucurie pentru toți să tăiem panglica de inaugurare în 2023”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Ce înseamnă acest proiect pentru autoritățile locale?

Prefectul Aradului:

„Nu pot decât să felicit conducerea universității pentru această inițiativă, pentru acest proiect. Vreau să-i asigur pe toți cei implicați de suportul Instituției Prefectului și să sperăm că la termenul stabilit, va fi tăiată panglica”, a declarat Csaba Toth.

Președintele Consiliului Județean Arad: 

„Ceea ce am văzut azi aici îmi confirmă că Aradul are un viitor bun. Acest proiect contribuie nu doar la dezvoltarea instituțională a universității, ci și la dezvoltarea Aradului și a Regiunii de Vest”, a explicat Iustin Cionca.

 

Primarul Aradului:

 

 „Eu mă bucur ca universitatea mai face un pas în consolidarea sa. Sunt trei elemente esențiale: corpul profesorul studenții și infrastructura. Sunt convins că o infrastructură modernă, alături de un corp academic de elită, va atrage studenții în Arad. În al doilea rând aș vrea să menționez că acest proiect este rețeta ideală pentru oraș: să atragi bani europeni, să lucrezi cu firme arădene pentru o instituție din Arad. Îi felicit pe toți cei care au făcut posibil acest lucru”, a menționat, Călin Bibarț.

 

Comentarii

comentarii