Acasă Actualitate RATT aşteaptă aprobarea Consiliului Local pentru a da afară 203 angajaţi

RATT aşteaptă aprobarea Consiliului Local pentru a da afară 203 angajaţi

391
DISTRIBUIȚI

Concedierile continuă şi în 2011 la RATT. După ce anul trecut au fost daţi afară 400 de persoane, soarta altor 203 angajaţi RATT atârnă de o decizie a Consiliului Local. Motivul principal al concedierilor este ponderea prea mare a cheltuielilor cu personalul, din totalul cheltuielilor.

Consilierii urmează să ia o decizie în privinţa proiectului de hotărâre privind aprobarea „Programului de reorganizare şi restructurare al Regiei Autonome de Transport Timişoara, Regulamentului de organizare şi funcţionare al Regiei Autonome de Transport Timişoara, Organigramei şi Statului de funcţii precum şi desfiinţarea efectivă a unui număr de 203 posturi din cadrul regiei”.

 

„Programul de reorganizare şi restructurare a regiei prezentat are scop final redresarea financiară a regiei şi transformarea acesteia într-un operator de transport eficient prin atingerea unui raport optim între personalul de bord şi total personal, astfel încât activitatea de prestator de servicii de transport public de persoane să se desfăşoare cu un nivel cât mai scăzut al subvenţiilor de la bugetul local. Menţionăm că la nivelul regiei, cheltuielile cu personalul au ponderea principală în structura cheltuielilor de exploatare şi reprezintă aproximativ 52,50 % din totalul acestora”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

În prezent, RATT are 933 de angajaţi: personal TESA – 96, personal operativ – 102 şi muncitori – 735.

Comentarii

comentarii