Acasă Actualitate RATT rămâne un butoi de pulbere

RATT rămâne un butoi de pulbere

512
DISTRIBUIȚI

„Nu sunt 100% sigur că nu contest şi al doilea concurs de la RATT”, spune prefectul de Timiş, Mircea Băcală
Ioan Goia a fost declarat câştigător al concursului organizat pe 2 septembrie pentru şefia RATT, dar lucrurile sunt departe de a se linişti la regia cu datorii imense, din Timişoara. Prefectul Mircea Băcală susţine că încă mai aşteaptă documentele de la primărie pentru a nu contesta concursul care l-a reconfirmat pe Goia ca şef al regiei. Mircea Băcală a contestat şi concursul pentru şefia RATT susţinut în iunie 2008. Atunci, tot Goia a fost declarat câştigător, dar în acte a stat puţin timp la şefia regiei. A fost suspendat din funcţie pentru că Prefectura Timiş a atacat în contencios numirea lui Ioan Goia la şefia Regiei Autonome de Transport Timişoara. Acel proces este încă pe rol. Ultimul termen trebuia să aibă loc pe 14 septembrie. Greva magistraţilor a prelungit agonia de la RATT. Goia şi Primăria Timişoara au însă şi alte bătăi de cap…

Cine îşi asumă răspunderea?

Pe 30 septembrie, Ioan Goia, alături de Primăria Timişoara sunt chemaţi într-un alt proces. Tot pentru concursul, considerat de unii ca fiind ilegal, din iunie 2008. „Dacă justiţia hotărăşte ca Stănescu sau Cojocariu să fie declaraţi câştigători ai concursului din 2008, primarul va trebui să-şi asume răspunderea. Eu i-am spus clar acest lucru”, ne-a declarat prefectul Mircea Băcală. Eugen Stănescu şi Mircea Cojocariu au fost contracandidaţii lui Ioan Goia la concursul din vara lui 2008. Ei au cerut anularea contractului prin care Goia devenea şef la RATT. Mircea Cojocariu i-a făcut şi o plângere penală lui Goia, pentru fals şi uz de fals. Documentul pe care l-a descoperit Cojocariu îi interzicea lui Goia să participe la concurs. Era vorba despre acţiuni pe care Goia le deţinea la o firmă de transport din oraş, considerată ca având acelaşi profil cu al RATT.

Prefectul aşteaptă actele care să dovedească corectitudinea

Al doilea concurs, susţinut pe 2 septembrie, este şi el privit cu suspiciune.  Singurul adversar al lui Ioan Goia a fost fostul director de exploatarea al RATT, Florian Zanfir. El a contestat rezultatul concursului în urma căruia a ieşit pe locul doi. Zanfir, dat afară de la RATT de Ioan Goia, a contestat desfăşurarea examenului, pe contracandidatul său Ioan Goia, dar şi comisia de examinare. Va primi un răspuns în cel mult două săptămâni. Comisia de concurs, în frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, l-a notat pe Ioan Goia cu nota 9,78, iar pe Florian Zanfir doar cu 7,42. „Nu sunt 100% sigur că nu contest şi al doilea concurs de la RATT. Ei m-au asigurat doar verbal că totul este în regulă. Ca documente, mi-au prezentat lucrările scrise ale celor doi candidaţi. Le aştept cu interes şi pe celelalte, care să confirme corectitudinea acestui concurs”, mai spune Băcală. Până când prefectul se va hotărî ce e de făcut, Goia şi Primăria Timişoara vor trebui să se prezinte în calitate de pârâţi la Tribunalul Timiş, pentru concursul organizat în iunie 2008.

Comentarii

comentarii