Acasă Actualitate Râuri de Cristal, la Giroc Timiș

Râuri de Cristal, la Giroc Timiș

DISTRIBUIȚI

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara (USAMVBT) și Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara lansează, în data de 8 aprilie 2022, ora 10:00, la Giroc, deschiderea oficială a campaniei naționale Râuri de Cristal prin implementarea primului proiect al acesteia în județul Timiș.

Obiectivul principal al campaniei ”Râuri de cristal” este derularea pe parcursul anului 2022 a unei serii de proiecte implementate în 40 de județe ale țării și își propune ecologizarea a 1.000 km de cursuri de apă la nivel național.

Prin implementarea proiectului din 8 aprilie din comuna Giroc județul Timiș, se va ecologiza râul Timiș pe un segment din zona UAT Giroc, denumit ,,Lunca Timișului,, pe o lungime de aproximativ 4 km. Colectarea deșeurilor se va face selectiv, pe trei categorii, respectiv:  materiale plastice/metalice, sticlă și deșeuri amestecate iar acestea vor fi predate  către un operator autorizat.

La acțiunea de ecologizare vor participa voluntari ai ANCBP, studenți din cadrul USAMVBT, elevi ai liceului ”David Voniga”, părinți și profesori, personal din Primăria Giroc, lucrători ai Apelor Române, angajați ai  RETIM Ecologic Service  SA, membri unui club de motoriști precum membri ai altor parteneri. De asemenea sunt așteptați voluntari din societatea civilă, localnici sau alți iubitori de natură. Estimăm participarea a peste 150 de persoane iar acțiunea va începe la ora 10.

Scopul proiectului este formarea și dezvoltarea conștiinței ecologice și a comportamentului ecologic, conștientizarea populației privind importanța depozitarii deșeurilor doar în locuri autorizate precum și a colectării selective în scopul reciclării. De asemenea vor fi montate panouri de informare care vor prezenta situația ,,înainte,, și ,,dupa,, și vor fi distribuite constant în zonă pliante de conștientizare pe întreaga perioadă a anului 2022 în scopul menținerii de către cetățeni a zonei curate.

Partenerii principali ai proiectului ”Râuri de cristal” inițiat de ANCBP în parteneriat cu USAMVBT, Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara derulat în data de 8 aprilie 2022 sunt,  Primăria Giroc, Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc, Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Banat, Consiliul Județean Timiș, Profi România, Poliția Locală Giroc, RETIM Ecologic Service  SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Societatea Civilă. Sponsori: Profi România, Ornella Studio Design, Restaurant Pizzerie II Locale, RETIM Ecologic Service  SA și Societatea Civilă.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii