Acasă Actualitate Război între șefii Protecției Consumatorilor din Timișoara, după ce două angajate sunt...

Război între șefii Protecției Consumatorilor din Timișoara, după ce două angajate sunt cercetate de DNA pentru luare de mită

1142
DISTRIBUIȚI

După declanșarea anchetei DNA pentru luare de mită asupra a două angajate, Marinela Iliaș, fost șefă OPC Timiș și Maria Pârvulescu, inspector OPC, tensiunile existente în cadrul Protecției Consumatorilor din Timișoara s-au intensificat. Un adevărat război s-a declanțat între Mihaela Ignat, comisar șef adjunct al OPC Timiș, și Sorin Susanu, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest din Timișoara.

Pe adresa redacției, a venit un document în legătură cu acest război, pe care îl prezentăm în totalitate:

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş examinând plângerea formulată de către Ignat Maria Mihaela au constatat prin plângerea astfel formulată, că petiţionara, având calitatea de comisar-şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, solicită tragerea la răspundere penală a numiţilor Susanu Claudiu Sorin, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest, şi Pârvulescu Maria, comisar în cadru Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Timiş, cărora le impută următoarele.

Afirmativ petiţionara precizează că prin implicarea comisarului şef, Sorin Susanu, fişa de aptitudini a numitei Pârvulescu Maria, emisă de Medicina Muncii din 15.02.2019 a fost schimbată în termen de 10 zile cu fişa de aptitudini din 25.02.2019, motivat de faptul că funcţionarul public, Pârvulescu Maria, în urma unor probleme medicale i-a fost recomandat lucru la birou, ture de zi, dispensarizare activă prin medicul specialist cu corecție optică, conduce auto B mașina firmei, pauze suplimentare pentru evitarea suprasolicitării vizuale, evitarea suprasolicitărilor fizice, recontrol la 6 luni cu actele medicale solicitate.”

Având aceste probleme medicale petiționara precizează că Pârvulescu Maria a fost lăsată la Compartimentul Relații cu Publicul-Secretariat pe considerentul că era singurul post pe care poate desfășura activități de birou.

Însă contrar regulamentelor medicale, prin exercițiu abuziv al comisarului șef Susanu Sorin, aceasta a fost captată în activități operative pe teren. ”……pentru a desfășura unele controale țintite în echipă de cei doi cu finalizare cointeresată a scopului controlului”.

Având în vedere stare de fapt expusă de către petiționară, există date și indicii privitoare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p, de către Susanu Sorin Claudiu pentru care competența materială și teritorială de soluționare a cauzei revine Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Pentru considerentele de mai sus, în baza prevederilor art. 58 alin. 2 Cp.-. și 41 1 lit. a, C.p.p raportat la art. 35 alin. 1 Cp.p, dispune declinarea competenței de soluționare a cauzei sub aspectul presupusei săvârșiri a infracțiunii de abuz în serviciu prev. de articolul 297 alin. 1 C.p în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, unitate de parchet căreia i se va trimite dosarul cauzei împreună cu un exemplar al prezenței ordonanțe”, se arată Ordonanța de declinare din 19 martie 2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Întrebat cum comentează aceste acuzații de abuz în serviciu din ordonanța de declinare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Sorin Susanu a declarat, pentru Ziua de Vest:

”Doamna Ignat a redactat către toți colegii zeci de plângeri penale, încercând astfel să intimideze și să își acopere problemele dânsei.

Este o răfuială între doamna Ignat și doamna Pârvulescu, dar doamna Pârvulescu Maria are toate actele medicale pentru a desfășura activitatea de control.

Nu am cunoștință de acea cercetare, nu am fost chemat în nicio calitate, nu mi s-a adus la cunoștință nimic. Nu știu ce s-a redactat în acel ordin de declinare.

Ea a încercat să îmi facă mie un flagrant. Acea doamnă de la salonul de înfrumusețare e o prietenă de a ei. Eu am încredere în aceste colege anchetate și până nu se va dovedi că e altfel….

Eu înțeleg că am deranjat și foarte multă lume din această zonă și îmi asum această situație.”.

Comentarii

comentarii