Acasă Actualitate Războinici, cavaleri şi domniţie, în paradă prin centrul Timişoarei, în pregătirea Marelui...

Războinici, cavaleri şi domniţie, în paradă prin centrul Timişoarei, în pregătirea Marelui Turnir de la Festivalul Medieval

DISTRIBUIȚI

Un festival medieval, organizat de Muzeul Naţional al Banatului, are loc la Timişoara în aceste zile. Vineri seară, războinici, cavaleri călare pe cai sau domniţe, au participat la o paradă prin centrul oraşului. Sâmbătă este programat Marele Turnir, iar seara se va încheia cu un bal mascat. 

Evenimentul se desfăşoară în centrul municipiului Timişoara, în parcul de lângă Castelul Huniade.

În cadrul Festivalului Medieval, organizat de Muzeul Naţional al Banatului, vineri seară, cei aflaţi în centrul oraşului au putut urmări o paradă la care au particiat cavaleri, domniţe sau războinici şi care a marcat debutul festivalului.

Seara s-a încheiat cu un  spectacol pirotehnic, oferit de Deep6 Project, şi denumit “A Coin for the Silver Wolf”.

Sâmbătă, în jurul orei 15.00 are loc Marele Turnir în care este recreat asediul din 1551, iar la ora 20.00 – Judecata pentru furt şi pedepsirea hoţilor de cai. Seara se va încheia cu un bal mascat, iar atmosfera va fi întreţinută de formaţia Peregrinii.

Ziua de duminică este dedicată lumii confruntărilor militare ale Evului Mediu, din zona Bazinului Carpatic. De la ciocnirile cruciaţilor cu şarjele iuţi ale arcaşilor călare, la cumplitele baraje de artilerie din carele de război ale Evului Mediu Târziu. Călătoria în timp se încheie cu momentul cuceririi Timişoarei de către Imperiul Otoman marcând, convenţional, sfârşitul Epocii Medievale.

Comentarii

comentarii