Acasă Actualitate Războiul rece – o scurtă istorie a lumii împărțite, vernisaj la Memorialul...

Războiul rece – o scurtă istorie a lumii împărțite, vernisaj la Memorialul Revoluției din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Memorialul Revoluției din Timișoara, împreună cu Institutul Polonez din București, organizează, la sediul de pe str. Oituz nr. 2 B (Popa Șapcă nr.3-5), joi, 9 iunie 2022, ora 14, vernisajul expoziției Războiul rece – o scurtă istorie a lumii împărțite.

Acesta este realizată de Institutul Memoriei Naționale – Comisia de Urmărire a Crimelor împotriva Poporului Polonez Departamentul din Varșovia.

Autorii expoziției sunt fotoeditare, texte: dr. Paweł Sasanka, Sławomir Stępień. Consultanți științifici: prof. conf. dr. Antoni Dudek, prof. conf. dr. Jerzy Eisler

Proiectul grafic al expoziției: Krzysztof Burnatowicz.

Evenimentul va fi deschis de autorii expoziției: Dr. Paweł Sasanka și Sławomir Stępień, precum și de șeful Departamentului de Educație Națională din cadrul Institutului Memoriei Naționale din Varșovia.

De asemenea, va participa și o delegație a Contingentului Militar Polonez staționat în Craiova, din care face parte și domnul Przemysław Walewski, care în 1989, împreună cu alți studenți din Poznań, a venit în România într-o misiune umanitară – explică președintele Gino Rado.

 

 

Comentarii

comentarii