Acasă Eveniment Razie de proporţii, anti-alcool, în vestul ţării

Razie de proporţii, anti-alcool, în vestul ţării

457
DISTRIBUIȚI

15 şoferi descoperiţi băuţi, pe drumurile din Timiş, în doar câteva ore…
Razie nemaivăzută, pe şoselele din Timiş. 60 de poliţişti au blocat principalele drumuri din vestul ţării, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Etilotestele au avut mare căutare. Oamenii legii au făcut ravagii în rândul şoferilor care s-au urcat beţi la volan.

Au oprit tot ce le-a trecut prin faţă

Acţiunea a început la ora 22, iar poliţiştii nu au plecat acasă decât dimineaţa. Peste 500 de maşini au fost oprite şi aproape toţi şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest. 15 dintre ei au picat testul şi vor fi obligaţi să lase maşina acasă pentru diferite perioade de timp. „În noaptea de vineri spre sâmbătă s-a acţionat cu efective sporite în vederea prevenirii accidentelor rutiere cu urmări grave şi pentru siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier. Poliţiştii au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru depistarea conducătorilor de autoturisme care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost oprite pentru control peste 500 de autoturisme, acestea fiind verificate, iar conducătorii auto fiind testaţi cu aparatul etilotest”, spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Inconştienţă dusă la extrem…

Poliţiştii au constatat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au dat peste 60 de amenzi. 6 certificate de înmatriculare şi 15 permise de conducere a fost reţinute, toate pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Un reşiţean s-a ales cu dosar penal după ce aparatul alcooltest a înregistrat un rezultat de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică, dar nimic nu l-a putut scăpa de un dosar penal. În timpul aceleaşi razii, un bărbat din Utvin a fost descoperit beat la volan. Culmea, şoferul nu avea permis şi, mai mult, conducea şi o maşină neînmatriculată.

Comentarii

comentarii