Acasă Eveniment Razie pe străzi cu polițiști din Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara și...

Razie pe străzi cu polițiști din Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara și ai Brigăzii Autostrăzi

DISTRIBUIȚI

La data de 19 aprilie, în intervalul orar 16:00-20:00, pe raza județului Timiș, a fost organizată o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, cu efective mărite la care au participat și polițiști rutieri din cadrul IPJ Arad, IPJ Hunedoara, IPJ Caraș-Severin și ai Brigăzii Autostrăzi.

Toți au fost sub coordonarea ofițerilor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în total acționând 78 de polițiști.

Polițiștii au avut în atenție conducătorii auto care nu respectă limitele legale de viteză pe principalele artere din județ, cât și indisciplina pietonală și cea în rândul bicicliștilor.

Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 575 de sancțiuni contravenționale în valoare de 308.460 lei, dintre care 316 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 78 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor și 13 au fost aplicate bicicliștilor, iar 161 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor prevederi ale OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 45 de permise de conducere, dintre care:

14 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 17 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru  neacordare prioritate pietoni, 7 pentru efectuarea depășirilor neregulamentare, 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 5 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune rutieră (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere).

Polițiștii vor continua acţiunile punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Având în vedere că ne aflăm în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale și majoritatea cetățenilor se îndreaptă către destinațiile alese pentru a-și petrece minivacanța, polițiștii vă recomandă în continuare să manifestați o atenție sporită în trafic, astfel încât să ajungeți în siguranță –atenționează IPJ Timiș, miercuri 20 aprilie 2022.

 

Comentarii

comentarii