Acas─â Economic RCA 2011 – prime mai mici decat in 2010

RCA 2011 – prime mai mici decat in 2010

440
DISTRIBUIȚI

Până în prezent, 7 societăti de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora, acestea detinând peste 50% din piata asigurărilor RCA.

"Inca 3 societăti de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cu privire la tarifele de primă RCA pentru 2011 si reducerile pe care le vor acorda asiguratilor la aceste tarife conform criteriilor proprii. După aplicarea reducerilor proprii, si care, cumulate, pot fi de maximum 25% din tariful de bază, societătile de asigurare au obligatia de a aplica si sistemul bonus-malus", spun reprezentantii CSA. În acest fel, soferii care vor încheia asigurarea în 2011 pe un an de zile si nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adică nici în 2009, dar nici în 2010, vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat după aplicarea de către asigurător a propriilor reduceri).
Directorul General al Directiei Generale Asigur─âri Obligatorii din cadrul CSA, Mona Cucu, a declarat: „Din analiza tarifelor notificate p├ón─â ├«n prezent de 7 societ─âti de asigurare rezult─â faptul c─â, ├«n cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care asiguratii le vor achita ├«n 2011 vor fi mai mici dec├ót ├«n 2010 ├«n cele mai multe cazuri. Aceasta se explic─â nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul c─â societ─âtile si-au propus s─â acorde reduceri ├«n functie si de alte criterii dec├ót cele utilizate p├ón─â acum”.
"├Än cazul ultimelor 3 societ─âti de asigurare care au notificat CSA, tarifele de baz─â pentru gama medie de asigurati persoane fizice ├«nregistreaz─â o sc─âdere cuprins─â ├«ntre minus 14% si 0%. Prin gama medie de asigurati persoane fizice ne referim la cei care detin autoturisme av├ónd capacit─âti cilindrice ├«ntre 1200 – 1600 cmc si v├órste ├«ntre aproximativ 30 si 50 ani".
“Cifrele la 9 luni din acest an privind activitatea de asigur─âri obligatorii RCA arat─â faptul c─â prima medie subscris─â pe contract a fost doar cu 5% mai mare dec├ót ├«n perioada similar─â a anului anterior, crestere care a fost erodat─â de inflatie.Aceasta este practic cresterea medie resimtit─â de asigurati, chiar dac─â scumpirile vehiculate la sf├órsitul anului trecut f─âceau referire la valori mult mai mari”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigur─ârilor, Angela Toncescu.
CSA – Comisia de Supraveghere a Asigur─ârilor este singura autoritate ├«mputernicit─â prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudential─â si control a activit─âtii de asigurare ├«n Rom├ónia, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. Potrivit legii, scopul ├«ntregii activit─âti a CSA este ap─ârarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilit─âtii activit─âtii de asigurare ├«n Rom├ónia. CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS – Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigur─âri si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigur─âri si Pensii Ocupationale si IAIS – Asociatia International─â a Supraveghetorilor ├«n Asigur─âri, reprezent├ónd astfel Rom├ónia din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglement─ârilor europene specifice domeniului asigur─ârilor.

 

Comentarii

comentarii