Acasă Economic RCS & RDS trece pe televiziunea digitală şi se pregăteşte de cea...

RCS & RDS trece pe televiziunea digitală şi se pregăteşte de cea de înaltă definiţie

444
DISTRIBUIȚI

Niculae PleşaRCS & RDS cel mai important furnizor privat de servicii de telecomunicaţii din România porneşte o adevărată revoluţie pe piaţa CATV din ţară. Companie a lansat Digi TV, serviciul de televiziune digitală ce va fi disponibil tuturor abonaţilor la serviciilor clasice de televiziune prin cablu.
Digi TV va aduce programe TV transmise la o calitate deosebită şi va fi completat cu canalele TV de înaltă definiţie.
Digi TV Cablu este serviciul de televiziune digitală oferit pe infrastructura de CaTV ce oferă acum până la 69 de posturi TV, naţionale şi internaţionale. Serviciul Digi TV Cablu nu înseamnă doar condiţii bune de recepţie, ci şi un supliment de canale specializate în filme, documentare, sport, muzică, divertisment şi altele.
„Avem în prezent o reţeaua modernizată, ce are la bază tehnologia de fibră optică, care face posibilă oferirea de servicii de televiziune prin cablu şi satelit în sistemul pachetelor de programe, precum şi canale în sistem Pay TV. Pe aceeaşi reţea de fibră optică, RCS & RDS furnizează servicii de acces Internet şi comunicaţii de date, concepute astfel încât să acopere o gamă largă de nevoi de comunicaţie: de la acces internet şi transmisii de date la nivel metropolitan si naţional (VPN), până la servicii de conţinut şi Data Center, oferind clienţilor cea mai mare conexiune externă din România. Nu am dorit să facem din televiziunea digitală sau din cea de înaltă definiţie un serviciu prohibitiv. Vom lansa oferta de televiziune digitală la un preţ începând de la 24 de lei pe lună, faţă de 42 de lei cât are concurenţa. Cred că, mai ales acum, în situaţia de criză economică, fiecare leu contează,” ne-a declarat Niculae Pleşa, vicepreşedinte RCS & RDS.
„Serviciul de televiziune digitală este în probe de câteva luni. Nu am dorit să ne grăbim şi să lansăm pe piaţă un serviciu în care nu avem încredere că este 100% funcţional. Investiţiile făcute în ultimii ani, în special în modernizarea reţelelor ne dau convingerea că totul va merge bine. Am adus, în premieră în România, Tehnologia GEPON (Gigabit Ethernet Passive Optical Network), ce reprezintă o combinaţie între Ethernet – cea mai cunoscută si utilizată tehnologie de reţele si reţelele optice pasive PON – Pasive Optical Network. Reţeaua noastră din Timişoara a fost reconstruită pe această tehnologie şi permite transmisia de mare viteză – GIGABIT – a serviciilor de date, voce, video analogic/digital, IPTV (serviciul triple-play) folosind o reţea optică pasivă. Pe lângă Digi TV şi televiziunea HD, ne pregătim să lansă şi serviciile IPTV, care, cu siguranţă, vor schimba conceptul românilor despre televiziune,” completează Pleşa
RCS&RDS, numărul unu pe piaţa de servicii TV din România cu aproximativ 2,6 milioane de clienţi (1,5 milioane pe cablu TV si 1,1 milioane pe televiziune prin satelit), deschide astfel un nou front de lupta cu Romtelecom si UPC pe un segment de piaţă cu un potenţial enorm: televiziunea HD.

Comentarii

comentarii