Acasă Actualitate Reabilitarea clinicii de urologie de la Spitalul Județean Timișoara este aproape finalizată

Reabilitarea clinicii de urologie de la Spitalul Județean Timișoara este aproape finalizată

DISTRIBUIȚI

Recepția investiției pentru reamenajarea secției clinice de urologie și ATI transplant renal de la Spitalul Clinic Județean Timișoara, finanțată din bugetul județului, va avea loc la finalul lunii mai, a anunțat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Investițiile consiliului județean în sistemul sanitar nu se va opri aici, asigură Nica.

”Numai pentru 2022, am bugetat investiții directe în unitatea sanitară în valoare de 8.8 milioane lei, Asta, separat de construcția noii maternități și de extinderea și dotarea UPU. Unele lucrări au fost finalizate chiar zilele trecute. Menționez aici sistemul de aer comprimat de la Casa Austria și reparațiile capitale la unul dintre tablourile electrice principale, instalații deosebit de importante în activitatea unui spital”, a mai anunțat președintele CJT.

O altă mare problemă este în curs de rezolvare. Este vorba despre asigurarea independentă a încălzirii la Județean și la Matenitatea Bega.

”Am alocat bani și pentru reabilitarea centralei termice pe gaz a spitalului, montarea de corpuri iluminat eficiente energetic, un lift hidraulic la policlinica ORL, montarea unei centrale termice pe gaze naturale la maternitatea Bega, cât și achiziționarea și montarea a șase uși și două obloane plumbuite la secția radiologie. O altă lucrare majoră, pentru care acum se elaborează documentația premergătoare achiziției serviciilor de proiectare, este reabilitarea termică a clădirii Casei Austria. Continuăm să investim în sănătatea timișenilor, conștienți fiind de importanța rolului pe care îl avem în comunitatea noastră”, mai spune Nica.

 

Comentarii

comentarii