Acasă Eveniment Reacţia TAROM, după ce un avion al companiei a aterizat de urgență...

Reacţia TAROM, după ce un avion al companiei a aterizat de urgență la Timişoara, pentru că o pasageră cu Covid s-a simțit rău

700
DISTRIBUIȚI

tarom-boeing-737-800-fsx2

Autorităţile de pe aeroportul din Timişoara au fost în stare de alertă, în cursul zilei de joi, după ce o aeronavă a companiei TAROM a solicitat posibilitatea de a efectua o aterizare de urgenţă.

Unei pasagere din avionul TAROM i s-a făcut rău imediat după ce aeronava a decolat de pe Aeroportul Otopeni.

Avionul TAROM efectua o cursă către Madrid, Spania.

Aeronava decolase de pe Aeroportul Otopeni şi ar fi trebuit să ajungă în capitala Spaniei, la Madrid.

Însă, la scurt timp de la decolare, unei pasagere i s-a făcut rău, astfel că membrii echipajului au solicitat posibilitatea de a ateriza de urgenţă pe aeroportul din Timişoara.

Pasagera a fost preluată de un echipaj medical şi transportată de urgenţă la spital, existând inclusiv suspiciunea de infectare cu noul coronavirus.

Pasagerei i s-a efectuat un test rapid de coronavirus, pe ambulanţă, iar rezultatul ar fi fost pozitiv.

Ulterior, pasagera ar fi efectuat un alt test de coronavirus la spital, iar rezultatul ar fi fost neconcludent, astfel că pasagera rămâne sub atenţia medicilor.

În legătură cu acest caz, reprezentanţii TAROM au transmis următorul mesaj pe care îl redăm integral:

“Vă informăm faptul că în cursul zilei de astăzi, joi, 21 ianuarie 2021, zborul programat București OTP – Madrid MAD #RO415, 183 de pasageri, va avea o întârziere de aproximativ patru ore.

Aeronava Boeing 737-800NG YR-BGK a decolat la ora programată, însă la scurt timp a fost identificată o problemă medicală la bord, un pasager manifestând stări de rău și pierderea cunoștinței.

În acest sens, pentru siguranța pasagerilor și în conformitate cu reglementările în vigoare, echipajul a luat decizia aterizării pe Aeroportul Timișoara TSR. După aterizarea la Timișoara, pasagerul a fost preluat de către angajații Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, în vederea transportării către cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgențe.

Detalii suplimentare:

– toți pasagerii zborului #RO415 au prezentat un test negativ RT-PCR la îmbarcare (inclusiv pasagerul menționat);

– aeronava TAROM părăsise spațiul aerian al României când echipajul a luat decizia aterizării la Timișoara;

– echipajul de cabină s-a asigurat pe toată durata zborului că toți pasagerii poartă regulamentar masca de protecție, acoperind gura și nasul;

– pasagerului TAROM menționat i s-a administrat măsurile de prim ajutor de către echipajul de cabină;

– TAROM a dispus notificarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, ca măsură suplimentară de protecție, pentru a proceda la dezinfecția aeronavei. Pasagerii zborului #RO415 au fost debarcați pentru ca aceste măsuri de siguranță să fie aplicate, urmând ca după finalizarea dezinfecției aeronavei pasagerii să fie îmbarcați în vederea decolării către Madrid MAD.

Compania TAROM își cere scuze pentru disconfortul creat pasagerilor zborului RO415 și vă asigură în continuare că siguranța primează pentru noi!”.

Comentarii

comentarii