Acasă Administraţie Reacția viceprimarului Timișoarei după războiul chimic din Piața Libertății

Reacția viceprimarului Timișoarei după războiul chimic din Piața Libertății

908
DISTRIBUIȚI

Imagini şocante de la Timişoara, în care angajaţii unei firme de dezinsecţie au gazat la propriu cetăţenii, au declanșat o reacție a primăriei, după ce au făcut înconjurul României. Sarcina de a ”elucida” filmarea în care muncitorii companiei Coral Impex din Ploiești, au declanșat un război chimic chiar în centrul oraşului, în Piața Libertății, a căzut în sarcina viceprimarului Farkas Imre.

Acesta a încercat printr-un comunicat de presă să minimalizeze problema și să dea vina pe tineri care se aflau în piață, noaptea de luni spre marți, la ora 1, sabotând acțiunea de luptă împotriva țânțarilor.

”Era ora 1 noaptea, oră la care se convenise să se intervină în scop de dezinsecție, pentru a doua oară la sol, după ce avuseseră loc și două intervenții din aer. Substanţele folosite au toate aprobările de rigoare şi nu sunt toxice pentru oameni şi animale. Piaţa era goală la acea oră, exceptând un grup de câţiva tineri care stăteau pe o bancă. Echipa de muncitori i-a rugat frumos să părăsească piaţa deoarece urmează să se stropească de ţânţari. Ei nu s-au conformat, ci i-au luat în derâdere pe muncitori.  În situaţia creată, ştiind că substanţele folosite nu sunt toxice, muncitorii au început stropitul. Când s-au apropiat de ei, tinerii s-au ridicat de pe bancă și s-au îndepărtat, excepţie făcând unul singur care a trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat. Primăria nu are niciun amestec în incident. Dacă cineva se simte prejudiciat, noi considerăm ca el trebuie să se adreseze instanţelor de judecată pentru a cere daune. Noi considerăm că muncitorii ar fi trebuit să ceară intervenţia unei echipe a Poliţiei Locale pentru a-si asigura condiţii ca să-şi facă treaba – obligaţie contractuală faţa de Primărie. Facem apel la cetaţeni să sprijine acţiunile de dezinsecţie nu să le boicoteze și la muncitori să evite situaţii ca cea în discuţie, apelând, la nevoie, la Poliţia Locală”, susține viceprimarul care are ca sarcină, printre altele, coordonarea generală a deratizării.

Comentarii

comentarii