Acasă Actualitate Reacție dură de la Bruxelles, în legătură cu declarațiile preotului Vasile Răducă,...

Reacție dură de la Bruxelles, în legătură cu declarațiile preotului Vasile Răducă, privind violul femeilor

390
DISTRIBUIȚI

Declarațiile șocante ale prodecanului Facultății de Teologie București, Vasile Răducă, au determinat, miercuri, 24 iulie, o reacție dură din inima Europei, chiar de la Bruxelles. 

Europarlamentarul Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă Patriarhului României, Daniel, în care îi solicită măsuri dure și imediate împotriva celui care a reușit să tulbure o țară întreagă, prin cuvinte și idei incredibile.

„Este inadmisibil să mai treacă o zi, o oră, cu acest încă reprezentant al BOR, angajat în continuare ca preot și ca profesor la Facultatea de Teologie!

Este o rușine ceea ce s-a întâmplat, este o erezie ceea ce a declarat!

Cred că orice om cu credință în Dumnezeu din țara asta a avut dificultăți mari în a reuși să parcurgă toate aceste afirmații incredibile, fără să se rușineze!

A aruncat o umbră nemeritată asupra Bisericii Ortodoxe și este timpul ca el să plece!

Solicit BOR scoaterea unui asemenea om din Biserică și din învățământ! Cu cât mai repede se va întâmpla, cu atât mai ușor ne va fi nouă, celor care credem în creștinism și în Dumnezeu, sincer, frumos și pur, să spălăm pata uriașă lăsată de acesta! Suntem consternați!”, a transmis europarlamentarul Maria Grapini.

Una dintre declarațiile preotul Vasile Răducă:

”Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul”, potrivit paginamedia.ro.

Comentarii

comentarii