Acasă Actualitate ReCentre – Centru de terapii integrate pentru anxietate și depresie – inaugurat...

ReCentre – Centru de terapii integrate pentru anxietate și depresie – inaugurat la Timișoara

DISTRIBUIȚI

ReCentre Timișoara aduce într-un singur loc psihoterapeuți, psihiatri, kinetoterapeuți, consilieri filozofici, art terapeuți, maseuri, specialiști în terapii corporale statice și prin mișcare și a fost inaugurat oficial, joi, seara, 22 septembrie, pe strada Pacha nr. 1 Timișoara.

Tot în echipa ReCentre mai activează maseuri, profesioniști specializați în terapia cranio-sacrală, aromaterapie, Recall Healing, acupunctură, EFT, yoga și homeopatie și nutriționiști.

Fondatoarele clinicii sunt Andreea și Gabriela, medici terapeuți cu o lungă experiență profesională în spate.

Aici se pot ameliora și trata anxietatea, depresia și alte tulburări asociate, prin servicii integrate complementare, orientate către pacient, care combină tehnicile clasice cu cele inovatoare.

Gabriela a povestit cum s-a ajuns la acest proiect, ReCentre: “Cu Andreea ne cunoaștem de peste 10 ani și când ne-am reîntâlnit am decis să facem o clinică care să nu fie numai de psihiatrie sau psihoterapie, ci să venim cu un concept inovator prin care să îi putem ajuta pe cei care se confruntă cu depresie,  burn-out etc. și ne ne solicită sprijinul, să își schimbe stilul de viață, care i-a adus în situația respectivă.

La început ne-am gândit să facem un centru în afară orașului unde persoanele să vină și să stea 10 – 15 zile la tratament, unde să beneficieze de toate serviciile necesare. Am tot analizat ce putem face. Ne-am gândit: “Oare pacienții ar fi dispuși să se retragă acolo, în izolare?”

Până la urmă am decis să fim într-un alt mod alături de cei care ne întră în cabinet și vor să îi ajutăm și am creat acest centru urban. Astfel, omul nu trebuie să se rupă de viața lui de zi cu zi pentru a primi tratamentul adecvat. El va putea să vină aici și să urmeze anumiți pași, pentru a învață să facă schimbarea, rămânând, în același timp, în mediul în care își duce viață și își desfășoară activitatea”.

Andreea a completat: “Eu lucrez că psihoterapeut de 19 ani. Ne-a devenit clar în timp că nu numai în cazurile clinice este nevoie de schimbare în stilul de viață, pentru a ajunge la vindecare, ci și pentru persoanele care vin la psihoterapie pentru lung timp.

Au fost rezultate bune pentru acei pacienți care nu s-au rezumat numai la psihoterapie, care face diferența clară, ci au dat o atenție deosebită și trupului pentru a face mișcare și a avea un stil de viață sănătos.

Astfel, am decis să concentrăm o echipă pluridisciplinară de profesioniști în același loc pentru a se putea ocupa toți de același caz, să avem garanția serviciilor, iar persoanele care ne vor trece pragul să nu fie trimise într-o parte sau în altă pentru diferite servicii complementare: pentru activitate fizică du-te acolo, pentru nutriție du-te dincolo etc.

Am decis să ne strângem la un loc,  iar echipa să poată consulta și să știe totul despre fiecare caz, să avem garanția serviciilor.

Când a intrat omul pe ușa, să știe că toate aceste au fost verificate și oferă garanția calității, fiindcă avem o echipa de profesioniști.

Așa a luat naștere ReCentre.

Și eu am visat la un asemenea proiect și cu siguranță nu aș fi putut să îl pun în practică dacă nu mă întâlneam cu Gabi și nu beneficiam de experiență ei în domeniu.

În plus, avem alături de noi, oameni dragi și foarte buni în profesie care ne-au ajutat la proiect și fără de care nu am fi reușit să îl ducem la capăt”.

ReCentre – Centru de terapii integrate pentru anxietate și depresie –  oferă psihoterapie, tehnici corporale statice, terapie asistată de computer, consultații  servicii de psihiatrie, nutriție, neuropatie, fitoterapie, tehnici corporale active, dans conștient, yoga, terapia anxietății și furiei prin mișcare, kinetoterapie, terapie prin artă, pentru a scădea nivelul de depresie.

Andreea și Gabriela au concluzionat:  “Nu credem într-o schimbare în 2 săptămâni, dar credem într-o intervenție care poate să-ți dea busola de a naviga spre schimbarea autentică în viața ta. Speranța noastră este că vom reuși să creăm un centru de recuperare, în care nevoile celor care se confruntă cu anxietatea, depresia și burnout-ul sunt întâmpinate holistic, bazat pe știință, cu profesionalism, empatie și promptitudine.

La ReCentre, vei găsi suportul “cârma” și resursele de care ai nevoie pentru a naviga prin fascinanta viată a afectivității și gândirii abordate în interdependența lor ”.

Comentarii

comentarii