Acasă Actualitate Rectorii celor patru universități din Timișoara au pus bazele viitoarelor colaborări în...

Rectorii celor patru universități din Timișoara au pus bazele viitoarelor colaborări în interesul orașului

2830
DISTRIBUIȚI

Rectorii celor patru universități publice din Timișoara, prof.univ.dr. Octavian Crețu – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, prof.univ.dr. Florin Drăgan – Universitatea Politehnica Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea – Universitatea de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Cosmin Popescu – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, s-au întâlnit, vineri 8 mai.

Scopul reuniunii a fost pentru a discuta despre premisele viitoarelor colaborări și despre modul în care mediul universitar timișorean se implică în dezvoltarea și promovarea Timișoarei ca oraș atractiv pentru tineri și pentru investitorii din domeniile reprezentative pentru economia secolului 21.

Complementaritatea celor patru instituții de învățământ superior, calitatea cadrelor didactice și a studenților acestora, sunt argumente solide pentru impactul pe care îl vor avea acestea asupra evoluției comunității timișorene în ansamblu și a societății noastre, în general.

Procesul educațional și cercetarea, colaborarea interdisciplinară în echipe mixte, aplicațiile comune pentru finanțări naționale și europene au fost principalele puncte ale agendei discuțiilor purtate vineri la Timișoara.

În perioada imediat următoare sunt prevăzute întâlniri la nivelul conducerilor celor patru universități, în urma cărora vor fi stabilite modul de organizare și acțiunile viitoare.

Comentarii

comentarii