Acasă Actualitate Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a participat la Conferința Inițiativei Central Europene organizată...

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a participat la Conferința Inițiativei Central Europene organizată la Roma -Italia

611
DISTRIBUIȚI

Ca membru al delegației României la Inițiativa Central Europeană, prof. univ. dr. Marilen Pirtea a participat, la acest final de săptămână, la Conferința Inițiativei Central Europene (ICE), organizată la Roma -Italia.

Evenimentul este dedicat dezbaterilor despre căile de dezvoltare a infrastructurilor pentru afaceri mai competitive în Europa Centrală.

”Cooperarea dintre parlamentele statelor membre ICE este importantă pentru cele 17 state membre. Dimensiunea parlamentară, alături de cea guvernamentală și de cea economică, este poziționată ca unul dintre cei trei piloni ai ICE. De-a lungul anilor, cooperarea parlamentară a suferit un proces de transformare și dezvoltare, oficializat odată cu adoptarea Regulamentului de procedură al Dimensiunii Parlamentare a ICE, în 2016”, a explicat Pirtea.

Iniţiativa Central Europeană (ICE) este o formă flexibilă de cooperare regională, care reuneşte 9 state membre UE şi 8 state nemembre UE, creată la începutul anilor ‘90: Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina, Ungaria.

Comentarii

comentarii