Acasă Actualitate Rectorului UVT, Marilen Pirtea, exemplu la vot pentru fiica sa în vârstă...

Rectorului UVT, Marilen Pirtea, exemplu la vot pentru fiica sa în vârstă de 18 ani

1709
DISTRIBUIȚI

Deputatul și rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a mers, și el, duminică, în jurul orelor prânzului, să voteze la alegerile locale. A mers la secție împreună cu fiica sa, căreia vrea să îi dea un exemplu, pentru aceasta, în vârstă de 18 ani, fiind prima dată când votează.

„Exercitarea votului este nu doar un drept, ci și o responsabilitate, o dovadă a atitudinii civice. Votul înseamnă mandatarea cu încredere a unor oameni politici care, în campania electorală, au promis că vor conduce ca nimeni alții comunele, orașele și județele! Acest transfer de încredere și responsabilitate, realizat de fiecare dintre noi prin exercitarea votului, îi obligă pe cei aleși să nu se abată de la programul prezentat și ne transformă pe noi, votanții, in «instanța lor morală»!”, scrie Pirtea, pe pagina sa de Facebook.

Cu această ocazie, Pirtea a marcat și prima astfel de experiență a fiicei sale. „Ziua votului pentru aceste alegeri locale este specială și pentru mine, dar este specială și pentru fiica mea, Maria, cu atât mai mult. Astăzi am însoțit-o pe Maria la prima sa experiență de exercitare a dreptul la vot. A considerat că ține și de responsabilitatea ei, ca tânără de 18 ani, să-și exprime opțiunile pentru Timișoara și Timiș”, mai spune rectorul UVT.

Acesta și-a prezentat și opțiunile alese: „Am votat pentru un Timiș mai european si pentru o Timișoară liberă, liberală, modernă, cosmopolită, vizionară, multiculturală, care dincolo de multiplele proiecte de infrastructură, tinde să fie tot mai  vie, efervescentă, educată, universitară, sănătoasă, o Timișoară a continuității și a viitorului!”.

Comentarii

comentarii