Obiecte unice, realizate manual, de la adevărații meșteșugari. De la ceramică, țesături, icoane, până la împletituri și sculpturi, la Muzeul Satului Bănățean
Cea de-a 24-a ediție a Târgului Meșterilor Populari s-a deschis sâmbătă dimineața la Muzeul Satului Bănățean. Evenimentul reunește în jur de 40 de meșteri din Banat, Crișana, Bucovina, Suceava și Maramureș. Vizitatorii au șansa de a descoperi și achiziționa obiecte unice, realizate manual, precum ceramică, țesături, costume populare, podoabe, instrumente muzicale, opinci, icoane, împletituri, sculpturi și multe altele.
„Tuturor celor veniți de pe alte meleaguri le urez bun venit aici, la noi, la Timișoara, în județul Timiș, cel mai vestic județ al țării. A 24-a ediție a Târgului Meșterilor Populari e deja un lucru foarte important. Practic, în acest nou mileniu noi, cei de la Consiliul Județean Timiș, ne-am propus să reunim milenii de tradiție și valoare românească aici, la Timișoara, pentru că ce poate lega mai bine un popor decât cultura, tradițiile și credința sa? Altfel suntem doar niște indivizi care venim de nicăieri și mergem spre nicăieri, cum spunea Petre Țuțea. Eu vă doresc să continuați această tradiție și să aveți cui să o transmiteți mai departe – tinerilor, în primul rând, care trebuie să preia de la voi. Mult succes în continuare și două zile reușite aici, la Timișoara”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș, la deschiderea oficială a a târgului.
Pe lângă produsele expuse – de la obiecte de ceramică, țesături, icoane, până la împletituri și sculpturi – evenimentul include și spectacole de muzică populară și ateliere interactive, oferindu-le vizitatorilor șansa de a descoperi frumusețea meșteșugurilor tradiționale. Târgul meșteșugarilor poate fi vizitat până duminică, 6 octombrie, între orele 10.00 și 18.00.