Acasă Economic Reducerea de personal din grupul Bosch nu afectează deocamdată activitățile din România

Reducerea de personal din grupul Bosch nu afectează deocamdată activitățile din România

DISTRIBUIȚI

Planurile șefilor Bosch de a reduce numărul de angajați cu peste 5.000 de persoane la nivel mondial nu implică, în acest moment, România, explică oficiali Bosch contactați de Economică.net.

În urmă cu câteva zile, marele grup german Bosch a anunțat o reducere a numărului de locuri de muncă la nivel mondial. Sunt afectate peste 5.000 de posturi. În acest context, la solicitarea Economică.net, oficialii companiei din România au dat detalii despre impactul local al acestei măsuri.

„În România, în prezent, nu există planuri de reducere/restructurare a locurilor de muncă”, au menționat aceștia adăugând și că „în general, în mediul economic actual, provocator și dinamic, analizăm în mod constant dacă suntem bine poziționați cu activitățile și structurile noastre pe diverse piețe și domenii de afaceri pentru a ne menține competitivitatea”.

Totodată, oficialii din România ai grupului german consideră că deși „scopul Bosch este de a-și menține numărul de angajați cu produse noi și o varietate de măsuri de calificare, compania nu poate exclude alte ajustări de personal pe fondul provocărilor actuale. Desigur, în ceea ce privește măsurile adecvate, Bosch implică reprezentanții angajaților și își informează mai întâi angajații. Scopul nostru rămâne să facem eventuale ajustări cât mai acceptabile din punct de vedere social”.

Pe 22 noiembrie 2024, grupul Bosch , cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a anunțat că are în plan reducerea cu până la 5.500 a numărului de locuri de muncă la nivel mondial.

Conform Reuters, Bosch, cel mai mare furnizor mondial de piese auto, ar urma să renunţe la 3.500 de angajaţi, până la finalul lui 2027, de la divizia sa de servicii informatice, jumătate fiind la unităţile din Germania, pe fondul cererii slabe pentru sisteme de asistenţă de conducere inteligentă şi soluţii pentru conducere automată.

De asemenea, 750 de angajaţi ar urma să fie concediaţi până în 2032 la uzina din Hildesheim, în Germania. În plus, vor fi concedieri la divizia de mecanisme de direcţie la fabrica din Schwaebisch Gmuend, lângă Stuttgart. Compania vrea să concedieze acolo până la 1.300 de angajaţi, în perioada 2027 – 2030.

În România, diviziile grupului Bosch cu activitate locală cumulează circa 10.500 de angajați. e lângă centrul său de cercetare și dezvoltare cu activități la Cluj, București și Sibiu și unitățile sale de producție pentru Mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de soluții de business și tehnologie, la Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Comentarii

comentarii