Acasă Actualitate Referendum deodată cu alegerile prezidenţiale?

Referendum deodată cu alegerile prezidenţiale?

361
DISTRIBUIȚI

“Dacă societatea românească nu reacţionează la aşa ceva, va fi încă un pas înspre degradarea sistemului democratic din România”, spune senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu
Preşedintele României, Traian Băsescu, a lansat ipoteza efectuării unui referendum în rândul cetăţenilor, cu privire la dorinţa acestora de a avea un parlament unicameral. E adevărat, parlamentul e supradimensionat, dar preşedintele Băsescu vrea să consulte electoratul în această problemă deodată cu alegerile prezidenţiale, lucru cu care mulţi nu sunt de acord.

“Acesta nu este un subiect care să fie tratat deodată cu alegerile prezidenţiale”
“Acum a venit domnul preşedinte cu ideea de a face referendum. S-a dorit de către poporul român ca alegerile prezidenţiale să fie decuplate de alte alegeri. Persoana aleasă este aleasă pentru calităţile ei. Vrea acum să organizeze referendum chiar în ziua alegerilor. Dacă societatea românească nu reacţionează la aşa ceva, va fi încă un pas înspre degradarea sistemului democratic din România. Este o temă care se pretează discursului populist, la care el excelează. Este foarte uşor să păcăleşti lumea că ai fi de bună intenţie, când tu vorbeşti despre reducerea de cheltuieli, despre împuţinarea numărului de membri. E corect ca acest referendum să aibă loc chiar în ziua alegerilor prezidenţiale? Împărtăşesc ideea că 471 de parlamentari este prea mult pentru România, dar sunt adeptul sistemului democratic cu două camere. Acesta nu este un subiect care să fie tratat deodată cu alegerile prezidenţiale”, spune senatorul PNL de Timiş Nicolae Robu. Mulţi sunt de părere că Parlamentul României trebuie reformat într-un fel sau altul, dar nu printr-un referendum făcut chiar în ziua alegerilor prezidenţiale. “Parlamentul României trebuie reformat. Grupul parlamentar PNL a şi iniţiat un proiect de reformă pe cale legală, începând cu prezenţa la şedinţele de plen”, spune deputatul PNL de Timiş Horia Cristian.

Comentarii

comentarii