Acasă Cultura Regal muzical, în Parcul Rozelor din Timișoara, cu 400 de muzicieni din...

Regal muzical, în Parcul Rozelor din Timișoara, cu 400 de muzicieni din Germania și România

DISTRIBUIȚI

Regal muzical, în Parcul Rozelor din Timișoara, la sfârșitul săptămânii! Peste 400 de muzicieni din Romania și Germania, toți sub bagheta lui Gabriel Bebeselea au susținut un spectacol extraordinar pentru timișoreni care au putut asculta Gurre Lieder, lucrarea monumentala a lui A. Schoenberg. 

Astfel, a fost sărbătorită deschiderea stagiunii 2023-2024 cu cel mai amplu proiect din istoria Filarmonicii Banatul Timișoara, împreună cu peste 400 de instrumentiști și artiști lirici din Germania și România, care au putut fi ascultați vineri seara, în Parcul Rozelor din Timișoara.

A fost o șansă unică astfel ca timișorenii să se bucure de lucrarea cu cea mai mare orchestrație a literaturii orchestrale: Gurre Lueder, scrisă de Arnold Schönberg.

Dragoste, crimă din gelozie, rebeliune împotriva sorții, reconciliere cu semenii și cu natura, adică povestea fascinantă de dragoste dintre regele Waldemar şi iubita lui, Tove, ucisă de geloasa regină Helvig.

Proiectul face parte din Programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii – În căutarea luminii | Radiant Orchestras.

Comentarii

comentarii