Acasă Cultura Regal public, unic în Banat: Parada pălăriilor 2017, în centrul Timișoarei

Regal public, unic în Banat: Parada pălăriilor 2017, în centrul Timișoarei

1153
DISTRIBUIȚI

Arta de a purta pălărie în timpurile moderne se va putea urmări, în Piața Victoriei din Timișoara, într-un regal public, unic în Banat, cu prilejul celei de-a doua ediţii a Paradei pălăriilor 2017.

Pe data de 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare a toamnei, cunoscută drept Sfânta Maria Mică, iar AFAR condusă de Angela Codruța Podariu, cu președinte fondator este europarlamentarul Maria Grapini, organizează, în această zi specială, în Piaţa Operei din Timişoara, un eveniment pe măsură: ediţia a doua a Paradei Pălăriilor. Cu un debut extraordinar, anul trecut, în luna octombrie, Parada Pălăriilor a fost gândită pentru a readuce la viaţă nu doar un accesoriu al vremurilor frumoase de odinioară, ci și un mod de viață: arta de a purta pălărie, fie că vorbim de “reginele” ei, femeile, fie că în cauză sunt bărbaţii.  “Voi fi bucuroasă să deschid, la Timişoara, alături de preşedinta AFAR, prof.dr. Angela Podariu, ediţia a doua a unui asemenea eveniment! Parada pălăriilor în piaţa simbol a acestui oraş, atmosfera de sărbătoare, participarea voastră, sunt convinsă în număr mare, toate mă fac să fiu fericită şi mândră. Sper că acţiunea va prinde contur şi în alte locuri, pe baza sloganului atât de drag nouă, azi în Timişoara, mâine-n toată ţara. Viitoarea capitală culturală europeană merită astfel de evenimente inedite, punerea în valoare a oamenilor frumoşi şi a ideilor generoase. Ca şi anul trecut, sunt invitate să participe asociaţiile femeilor de afaceri din ţară , membre ale Coaliţiei Femeilor de Afaceri din România. Lia Lungu, membră de onoare a AFAR şi coordonatoarea proiectului, va fi alături de participanţi“, a declarat Maria Grapini. Anul trecut, la eveniment, a fost prezent şi ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti, invitat special cu această ocazie. 
Parada Pălăriilor va însemna o frumoasă plimbare prin Piaţa Victoriei, pe muzică special aleasă şi un spectacol de vals, „pălărie cu pălărie”, o reverenţă pentru Timişoara şi timişoreni.

 

Comentarii

comentarii