Acasă Actualitate Regenerarea urbană a zonei Piața Mocioni din Timișoara. Primăria caută proiectant

Regenerarea urbană a zonei Piața Mocioni din Timișoara. Primăria caută proiectant

DISTRIBUIȚI

Piața Mocioni (Sinaia) și zona adiacentă s-ar putea transforma. Primăria caută un proiectant pentru regenerarea urbană a zonei. În modernizarea domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, sunt incluse și Parcul Doja și Podului Maria. Valoarea estimată a contractului este de 907.563 lei (fără TVA), durata va fi de 48 de luni, (inclusiv asistența tehnică pe parcursul execuției), iar ofertele pot fi depuse până în data de 31 august 2022, ora 15.

„Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului,” declară primarul Dominic Fritz.

Scopul principal al proiectului este creșterea atractivității și calității vieții în Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei. Principalele obiective sunt durabilitatea investiției prin utilizarea de materiale de calitate, adaptarea la schimbările climatice și respectarea caracterului istoric al zonei de intervenție. Proiectul va include un sistem de iluminat public contemporan, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus.

Comentarii

comentarii