Acasă Actualitate Regionala Timișoara a CFR SA vrea să repare în regim de urgență...

Regionala Timișoara a CFR SA vrea să repare în regim de urgență o linie ferată militară

DISTRIBUIȚI

Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vrea să repare în regim de urgență o linie ferată militară.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație, în procedură simplificată, ce are ca obiect ”Lucrări de consolidare a liniei de garare MApN Remetea Mare-Aeroport ce deservește UM 01930/E”. Valoarea totală estimată a contractului este de 819.327,73 lei, echivalentul a aproximativ 165.000 de euro, scrie clubferoviar.ro.

”Pe linia de garare MApN Remetea Mare-Aeroport ce deservește UM 01930/E, suprastructura este tip 40, 49, 60 – traverse de lemn și beton în aliniament și în curbe. La ultimul recensământ efectuat în toamna anului 2020, a fost constatat un procent foarte mare de traverse de lemn normale într-o stare avansată de degradare. Din cauza stării necorespunzătoare a traverselor care nu mai asigură menținerea ecartamentului și a nivelului în limitele toleranțelor admise, în luna mai 2021 linia a fost închisă circulației trenurilor.

Pentru eliminarea problemelor cauzate de traversele de lemn normale necorespunzătoare, în vederea redeschiderii liniei, se impune executarea lucrărilor de consolidare. Lucrările necesare a se executa constau în următoarele operațiuni: înlocuirea traverselor de lemn și beton necorespunzătoare, cu altele noi și burajul I al traverselor, înlocuirea unui număr de 1.060 de traverse de lemn normale necorespunzătoare cu traverse lemn noi impregnate; înlocuirea a 52 de traverse de lemn normale necorespunzătoare cu traverse de beton T13 placate SB; înlocuirea a 8.678 mc traverse necorespunzătoare cu traverse speciale de lemn noi impregnate la aparatele de cale menționate în caietul de sarcini”, se precizează în sistemul electronic de achiziții publice.

Pentru participarea la procedura de achiziție, ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani calculați de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor.

Lista va conține valori, perioade de execuție, beneficiari, din care să rezulte că a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 800.000 de lei.

Garanţia pentru participare este 8.193 lei fară TVA pentru o perioadă de valabilitate de șase luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 martie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 1 octombrie 2022.

Comentarii

comentarii