Acasă Actualitate Registrul Auto Român lămurește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele...

Registrul Auto Român lămurește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele de iarnă

DISTRIBUIȚI

Registrul Auto Român aduce lămuriri referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească anvelopele de iarnă, pentru a respecta legislația în vigoare. Aceasta după ce un comunicat vechi de zece ani, promovat pe rețelele sociale, a creat confuzie în rândul șoferilor. Informațiile contradictorii referitoare la anvelopele de iarnă și condițiile pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi utilizate legal pe perioada iernii au fost clarificate acum de Registrul Auto Român.

Instituția care se ocupă de verificarea condițiilor tehnice ale autovehiculelor care circulă pe șoselele din România precizează că pneurile de iarnă pot purta orice fel de denumire comercială, însă trebuie să aibă marcajele specifice prevăzute de lege.

„Registrul Auto Român respinge cu fermitate (…) ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece” transmit cei de la RAR. Concret, Registrul Auto Român explică faptul că sunt legale toate anvelopele care au marcajul specific aplicat, cel care include denumirea „Snow” (zăpadă).

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.” Cei de la RAR mai precizează că  nu au apărut modificări legislative referitoare la pneurile de iarnă, astfel că prevederile în vigoare până acum rămân aceleași.

 

Comentarii

comentarii