Acasă Sport Reşiţa a surclasat Minaur Baia Mare cu 34-27 (19-12)

Reşiţa a surclasat Minaur Baia Mare cu 34-27 (19-12)

373
DISTRIBUIȚI

Ghiţă Irimescu se menţine pe primul loc în topul golgheterilor Ligii Naţionale
UCM Reşiţa s-a reîntâlnit anul acesta cu publicul, în Sala Polivalentă, chiar în primul meci oficial de acasă din 2010, ce s-a disputat în compania formaţiei HC Minaur Baia Mare, echipă cu care Aihan Omer a câştigat campionatul, atunci când antrena în capitala Maramureşului. Echipa a jucat pentru prima oară în faţa propriului public în acest retur de campionat, după o victorie în deplasare din etapa trecută, 23-18 cu Energia Pandurii Tg. Jiu, obţinută cu preţul accidentării pivotului Rică Pârâianu. „S-a accidentat la genunchi, dar sper să se refacă şi să-l putem folosi în derbyul contra HCM Constanţa“, spune Aihan Omer.
Partida de duminică a debutat timid, cele două echipe tatonându-se reciproc în primele 15 minute, după care Reşiţa a reuşit să preia detaşat conducerea partidei, terminând prima repriză la 7 goluri diferenţă.

Debutul reprizei secunde a aparţinut în totalitate reşiţenilor, moroşenii revenidnu-şi abia pe finalul părţii secunde şi reuşind să plece de la Reşiţa cu o înfrângere la doar 7 goluri diferenţă, deşi Reşiţa s-a detaşat şi la 9 goluri. Adrian Petrea şi Ghiţă Irimescu au fost principalii marcatori ai partidei, cu 8, respectiv 12 reuşite, în timp ce de la Baia Mare s-au remarcat Bondar şi Asoltanei, cu 8, respectiv 6 reuşite, dar şi bombele lui Alexandru Stamate, care a făcut şi el un meci bun. Mulţumit de rezultat, Aihan Omer l-a introdus pe final şi pe tânărul Ionuţ Stan, care a şi reuşit să impresioneze printr-o „ghiulea“ specifică, în minutul 53. Pe final, alb-albaştrii au decis să facă spectacol pentru publicul din polivalentă, fructificând mai multe aeriene, Minaur reuşind să ameninţe numai în două situaţii, ambele pe contra-atac.
„Am venit să facem un joc bun, ceea ce ne-a şi reuşit o bună perioadă, mai ales în debutul şi la finalul partidei. Reşiţa este însă o echipă valoroasă, experimentată, care a taxtat fiecare greşeală a noastră“, spunea antrenorul moroşenilor, Ion Crăciun. În ceea ce-l priveşte pe Omer, acesta se gândeşte deja la derbyul cu HCM Constanţa care, având în vedere că se joacă acasă, îi dă mari speranţe pentru o victorie. „Mai ales dacă prindem o zi bună. Sper să văd că determinarea jucătorilor din prima etapă s-a păstrat, ei sunt extrem de motivaţi, s-au gândit numai la meciul acesta, poate aceasta a fost şi o greşeală de care i-am atenţionat şi care ne-a costat un punct la Bacău“, mai spune „Turcul“.

Comentarii

comentarii