Acasă Administraţie Reîncepe deratizarea şi dezinsecţia, în Timişoara

Reîncepe deratizarea şi dezinsecţia, în Timişoara

566
DISTRIBUIȚI

De luni, 16 septembrie, se reia executarea serviciilor de deratizare, dezinsecţie terestră şi aeriană pe domeniul public al municipiului Timişoara.

Produsele folosite sunt pentru combaterea rozătoarelor, a ţânţarilor adulţi şi a larvelor.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată  să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele, spun reprezentenţii primăriei, care au primit aceste asigurări de la prestatorul de servicii contractate.

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014, iar personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzator.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, viceprimarul Farkas Imre face apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort. În caz contrar, se consideră contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

Comentarii

comentarii