Acasă Politica Relaţii strânse între comunele timişene şi cele din landul Baden Wurttemberg

Relaţii strânse între comunele timişene şi cele din landul Baden Wurttemberg

DISTRIBUIȚI

Peter Hauk, ministrul Alimentaţiei şi Spaţiului Rural din Landul Baden Wurttemberg s-a întâlnit cu reprezentanţii prefecturii, Consiliului Judeţean Timiş şi Primăriei Timişoara. “Am avut o discuţie foarte constructivă. Am stabilit ca specialiştii pe care îi conduc din domeniul cadastrului, agriculturii şi medicinei veterinare să vină pe un termen limitat în judeţul Timiş şi invers, să vină colaboratori din administraţia judeţeană cărora să le putem oferi pocazia de a asista în diversele lor probleme de specialitate la noi în landul Baden Wunttemberg. Dorim să aprofundăm schimbul de şanse şi posibilităţi ca şi zonele rurale să aibă parte de această dezvoltare furtunoasă a judeţului Timiş, să aibă partea lor de participare.
Reprezentanţa judeţului Timiş la Bruxelles va conclucra cu reprezentanţa landului Baden Wurttemberg de acolo şi în plus colaborarea dintre comune din judeţul Timiş şi comune din landul Baden Wurttemberg să devină mai strânsă. 
Măsurile foarte concrete sunt acelea care vor întîări relaţiile dintre Timiş şi landul Baden Wurttemberg”, a spus ministrul german.
Conform prefectului de Timiş Mircea Băcală, ministrul german a discutat cu preşedintele CJ Timiş în ideea de a găsi surse de finanţare europene pe proiecte comune între judeţul Timiş şi landul Baden Wurttemberg.

Comentarii

comentarii