Acasă Actualitate Relaxare şi tone de peşte la Complexul Piscicol „Berini”

Relaxare şi tone de peşte la Complexul Piscicol „Berini”

DISTRIBUIȚI

Cisovski şi Magera – clienţii fideli ai unei pescării de lângă Timişoara

A fost prima baltă pe care s-a putut pescui legal în judeţul Timiş, imediat după revoluţie. La 28 de kilometri de Timişoara, chiar la intrare în localitatea Berini, într-un cadru natural de poveste, se află cunoscutul complex piscicol „Berini”. Zece tone de crap, şalău, caras şi crap chinezesc, marfă adusă în principal din Ungaria, îi aşteaptă pe împătimiţii undiţei, în cele patru bazine ale pescăriei. Printre cei mai cunoscuţi clienţi ai casei sunt fotbaliştii lui Poli: Marian Cisovski şi Lukas Magera. Abonat la pescăria din Berini este şi medicul iranian al alb-violeţilor, Teymour Ahmadi. Concursuri de pescuit pentru firmele timişorene

Nu numai pescarii vin la Berini. Aici, oricine poate ieşi la iarbă verde, la un grătar sau poate savura la bar o bere rece sau o pălincă de 60 de grade, făcută după reţeta casei. Administratorii pescăriei fac acum o ofertă de nerfeuzat marilor firme. Concursuri de pescuit între angajaţi, la preţuri de nerefuzat. Regulile casei pentru pescari sunt detaliate chiar de la intrare. Se pescuieşte cu două beţe şi două cârlige. Pescarii sunt liberi să plece acasă cu orice cantiate de caras prinsă, dar la ieşire trebuie să pună pe cântar crapul şi şalăul prins. Acesta se plăteşte: 12 lei crapul şi 18 lei şalăul. Taxa pe o zi de pescuit este 15 lei. Se pescuieşte între orele 6 şi 20. Din păcate, nu toţi percep pescuitul ca pe un sport. „Am avut multe probleme, de-a lungul timpului. Sunt pescari cinstiţi, care dau totul la cântărit, dar sunt şi oameni care ascund peştii în borsete sau îi taie file şi îi aruncă peste gard”, spune Ioan Ciuruş, adminsitratorul pescăriei de la Berini.

Peşte de vânzare la orice oră

Preţul peştelui este identic şi pentru cei care habar nu au să dea cu băţul la baltă. Complexul Piscicol „Berini” are spre vânzare, la orice oră, şalău şi crap. Ioan Ciuruş, administratorul pescăriei de la Berini, face o ofertă în perioada estivală. „Avem posibilităţi să organizăm concursuri de pescuit pentru firmele care vor să-şi mai destindă angajaţii, în această perioadă. Oferta este una de nerefuzat. La noi oricine poate veni fără rezervare, avem loc destul pentru toţi. Nu numai pescarii sunt cei ce ne vizitează. Cei ce vor să cumpere un peşte proaspăt sau să se relaxeze la iarbă verde sunt clienţi fideli”, spune Ioan Ciuruş. Pescarii iubitori de trofee trebuie să se mulţumească câteodată doar cu o poză. Chiar dacă, de-a lungul timpului, din pescăria de la Berini s-au scos şi exemplare de peste 15 kilograme, orice peşte ce depăşeşte patru kilograme trebuie să fie eliberat în baltă.    

 

Comentarii

comentarii