Acasă Actualitate Reprezentanții USR PLUS Timișoara îi cer premierului Ludovic Orban și primarului Nicolae...

Reprezentanții USR PLUS Timișoara îi cer premierului Ludovic Orban și primarului Nicolae Robu să elimine de pe listele candidaților PNL pe traseiștii politic și pe cei cu condamnări penale

1483
DISTRIBUIȚI

Candidații USR PLUS la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș, Dominic Fritz, respectiv Cristian Moș, au lansat un apel la adresa liderilor liberali, în special premierului Ludovic Orban, dar și primarului în funcție, Nicolae Robu.

„Dle Orban, dle Robu, dovediți că sunteți un partid care prețuiește cetățenii prin fapte, nu prin vorbe, și retrageți sprijinul penalilor și pesediștilor care candidează pentru PNL”, au postat cei doi candidați pe Facebook.

Cei doi reprezentanții USR PLUS consideră că decizia eliminării din rândul candidaților liberali a celor care au fost membri PSD, precum și a celor care s-au confruntat cu justiția, ar însemna un semn de respect pentru cei 40 000 de timișoreni și timișeni care au semnat inițiativa #farapenali/.

„Ludovic Orban, șeful PNL, să-i ceară lui Nicolae Robu să retragă de pe lista PNL pentru Consiliul Județean candidații cu condamnări penale. Mâine ar fi o zi perfectă pentru asta, pentru că Ludovic Orban vine la Timișoara. Domnilor Ludovic Orban și Nicolae Robu, ați semnat și domniile voastre inițiativa #farapenali și este momentul să transmiteți cetățenilor României că semnăturile sunt un angajament real pentru o politică curată în România și nu încă un exercițiu de ipocrizie. Vă cerem, de asemenea, dle Orban să-i solicitați lui Nicolae Robu, șeful PNL Timiș, să retragă candidaturile foștilor primari PSD care vor reprezenta PNL la alegerile din 27 septembrie”, au scris Dominic Fritz și Cristian Moș.

Cei doi au identificat persoanele care n-ar trebui să se regăsească pe listele PNL:

„Ca să nu ne spuneți că nu știți, vă informăm noi cine sunt aceștia: Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei. În privința candidatului Ioan Lihoni pentru primăria Bethausen, cum îi explicați președintelui Iohannis că acest soldat al lui Dragnea, care a spus despre președintele României că nu este din aceeași rasă, va reprezenta PNL în județul Timiș? Președintele României a declarat, cât se poate de clar, că NU girează racolările de primari PSD. Ca să dovediți că nici dvs nu le girați și că veți respecta promisiunea pe care ați făcut-o că nu primiți PSD-iști, vă cerem să le retrageți candidatura din partea PNL! Un partid care respectă cetățenii propune cei mai buni oameni pentru primării și consilii județene, integri și profesioniști, nu corupți, nu pe fidelii lui Liviu Dragnea, care era cât pe ce să deturneze România din drumul ei european.”

Comentarii

comentarii