Acasă Actualitate Responsabilitate și implicare! Peste 300 de copii sunt sub protecția episcopiei, în...

Responsabilitate și implicare! Peste 300 de copii sunt sub protecția episcopiei, în Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Social-Filantropic, a dăruit  60 de ghiozdane, complet echipate, copiilor cu posibilități materiale reduse de pe raza Protopopiatului Caransebeș.

Acțiunea s-a desfășurat printr-un proiect finanțat   de A.F.I.R., respectiv MĂSURA M 6.5/6B „Investiții în infrastructura socială și de educație a grupurilor marginalizate” (accesată pentru dotarea Centrului de Tineret Zăgujeni).

Au primit aceste mici daruri, copii din comunele Obreja, Glimboca, Băuțar, Zăvoi și satele aparținătoare. De asemenea, 13 ghiozdane cu rechizite au fost oferite copiilor  din satul Zăgujeni, comuna Constantin Daicoviciu, beneficiari ai Centrului de zi pe care Episcopia Caransebeșului îl susține în această localitate. Împărțirea ghiozdanelor a fost făcută de ostenitori ai sectorului social, respectiv de asistenții sociali Violeta Mökesch și Laura Pocrean și de expertul în consiliere Georgiana Ciucur. În cadrul întâlnirilor cu acești copii, s-a vorbit și despre efectele discriminării în rândul elevilor, dar și despre modalitățile de combatere a acesteia.  O întâlnire aparte a avut loc în Parohia Măru, unde 14 copii, însoțiți de preotul paroh Nicolae-Pavel Negrei au participat la acțiunea desfășurată de către specialiștii sectorului social- filantropic.

Episcopia Caransebeșului are grijă zilnic, în instituțiile sale  de 314 copii în Protopopiatul Caransebeș, copii din municipiul Caransebeș, orașul Oțelu Roșu și din localitatea Zăgujeni. Acești copii beneficiază de îngrijire, consiliere, ajutor la teme, sprijin material și emoțional din partea specialiștilor Episcopiei Caransebeșului. Educatori, asistenți sociali, psihologi, asistenți medicali, experți în consiliere și formare au grijă ca acești copii să crească frumos și sănătos în tinda Bisericii, iar centrele sociale ale Bisericii să fie un real ajutor pentru familiile acestor copii -a explicat Violeta Mokesch.

 

300 perechi de ghetuțe pentru 300 beneficiari

 

Amintim că, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de Episcopia Caransebeșului, organizează de-a cea cincea ediție a campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

La nivelul Municipiului Reșița, organizația de tineret își propune să ofere un număr de minim 300 perechi de ghetuțe, unui număr de cel puțin 300 beneficiari, pentru atingerea acestui target estimându-se un fond necesar de aproximativ 45.000 lei (150 lei/copil), din această sumă putând fi achiziționate câte o pereche de ghetuțe, șosete și dulciuri pentru fiecare copil sau tânăr beneficiar. Pe lângă acest obiectiv, propus pentru municipiul de pe Bârzava, implicate în proiect vor fi toate filialele ATOR Banatul de Munte, din județ, precum și rețeaua de centre catehetice și de tineret, dar și parohiile de pe cuprinsul eparhiei, voluntarii implementând acțiunea caritabilă la nivelul zonelor din care ei provin, în scopul beneficierii cât mai multor copii și tineri defavorizați, de foloasele acestei campanii.

 

Comentarii

comentarii