Acasă Actualitate Restaurantul Karadjordje face cele mai bune preparate la grătar din România

Restaurantul Karadjordje face cele mai bune preparate la grătar din România

DISTRIBUIȚI

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – Selgros 2009 desfăşurat la Bucureşti, în parcul Izvor, în perioada 9 – 10 mai, a avut printre marii câştigători un bucătar timişorean. Şi, pentru că Timişoara este cu adevărat un oraş european, bucătarul este… sârbul Nenin Branko, de la renumitul restaurant cu specific sârbesc „Karadjordje”. Restaurantul „Karadjordje” al cărui patron este sârbul… timişorean Mladen Galovici, are astfel cel mai bun bucătar din România.
Unul dintre primii care l-au felicitat pe Mladen Galovici a fost Excelenţa sa dl. Dragomir Radenkovic, consul general al Serbiei la Timişoara. „Karadjordje este restaurantul la care şi eu dar şi membrii corpului diplomatic mănâncă întotdeauna cu plăcere. Este sigur cel mai bun restaurant cu specific sârbesc din Timişoara şi chiar printre primele restaurante din Serbia”, a declarat Excelenţa sa.
Competiţia i-a reunit pe mai buni bucătari români şi străini. “Duelul Maeştrilor”, cel mai important show gastronomic al evenimentului a fost câştigat la „Secţiunea Grătare” de Nenin Branko care a preparat „Mix-grill sârbesc”, o specialitate preferată a populaţiei din Serbia, dar şi a bănăţenilor. „Mix-grill sârbesc” câştigător este un amalgam format din cotlet umplut, ceafă afumată şi cârnaţi sârbeşti. Alături de bucătarul timişorean s-a aflat la Bucureşti Ionuţ Roman, directorul Selgros Timişoara. „Este o onoare pentru noi ca un timişorean să câştige unul dintre marile premii. Karadjordje este unul dintre clienţii noştii importanţi şi ne bucurăm să fim alături de druje Mladen Galovici la această victorie”, a spus Roman.

Comentarii

comentarii