Acasă Actualitate Restaurantul Spartan din Lugoj a funcționat ilegal timp pe patru zile

Restaurantul Spartan din Lugoj a funcționat ilegal timp pe patru zile

427
DISTRIBUIȚI

Inaugurat vineri, 20 august, restaurantul Spartan din Lugoj a fost amendat chiar din prima zi de autoritățile locale. Motivul: restaurantul nu a obținut autorizația din partea DSV, instituția care verifică, în principal, condițiile cu privire la igienă și, implicit, nu a obținut autorizația de funcționare din partea primăriei.

Cu toate aceste, și în ciuda enervării primarului Claudiu Buciu, restaurantul Spartan din Lugoj, franciză deținută de firma Dora&Dora Food Concept din Timișoara, a continuat să funcționeze fără probleme prea mari. Că amenda primită, de 1.000 de lei, era cam mică. Abia după patru zile, pe 24 august, restaurantul a intrat în legalitate, obținând din partea Primăriei Lugoj, autorizațiile de funcționare.

Primarul Buciu își postata supărarea, pe facebook, în 20 august: ”Instituțiile avizatoare au un rol esențial în apărarea intereselor consumatorilor. Dacă DSV nu emite aviz de funcționare înseamnă că nu sunt respectate sau nu au fost verificate încă cerințele legii cu privire la siguranța alimentară”.

Mai rămâne de stabilit cum au protejat instituțiile interesele consumatorilor în cele patru zile în care Spartan a funcționat ilegal.

 

Comentarii

comentarii