Acasă Economic RETIM are de încasat aproape 1 milion de euro din datorii

RETIM are de încasat aproape 1 milion de euro din datorii

447
DISTRIBUIȚI

Regia de salubritate din Timişoara a întocmit o listă a ruşinii sau a rău-platnicilor din Timişoara şi din judeţul Timiş. În capul acestei liste se află mai multe primării din judeţ, dar şi firme de prestigiu, cum ar fi Kaufland sau Praktiker, care, împreună, au datorii de aproape 100.000 lei către Retim. Pe acesată listă mai figurează şi instituţii şcolare, dar şi firme de construcţii. Reprezentanţii spermarketului Kaufland din Timişoara spun că plata tuturor utilităţilor se face de către firma mamă, din Bucureşti.

Dau vina pe mitici

“Noi nu avem nicio vină, cei de la Bucureşti se ocupă de plata chiriilor, a curentului, a căldurii şi implicit de plăţile către Retim. Probabil, această sumă va fi plătită, pentru că, oricum, nu este o sumă mare", spune un reprezentant al magazinului Kaufland din Timişoara. Se pare că pe timp de criză nici firmele mari nu îşi mai pot plăti datoriile către furnizori. Aşa se face că unul dintre cele mai mari supermarketuri a ajuns pe o listă a ruşinii, pentru o sumă de doar 60.000 de lei.

"Oamenii sunt de vină pentru aceste datorii"

Această declaraţie uimitoare îi aparţine viceprimarului din comuna Moşniţa Nouă, Gheorghe Kadar, care spune că cetăţenii din localitate nu plătesc la timp taxele şi tocmai de aceea Primăria din Moşniţa Nouă are datorii către Retim. "Eu nu sunt ordonator de credite, de aceste treburi se ocupă primarul. Pot să vă spun însă că la noi plătim jumătate din sumă pentru ridicarea gunoiului, iar cealaltă jumătate este suportată de oameni. Noi ne plătim partea noastră, dar localnicii din Moşniţa nu se achită de îndatoriri la timp. Probabil, criza este de vină", spune viceprimarul din Moşniţa Nouă.

Portocaliii au glume în program

Surprinzător este faptul că aceşti oameni mai au tupeul de a da vina pe populaţie, asta după ce partidele din care fac ei parte le-au tăiat oamenilor pensiile, salariile şi sporurile şi implicit dreptul la o viaţă decentă. Datoria celor de la Primăria din Moşniţa Nouă este de 160.000 de lei ei şi sunt urmaţi îndeaproape de Primăria din Dumbrăviţa, care are de plătit pentru serviciul de salubritate aproape 150.000  de lei. Nici asociaţiile de locatari din Timişoara nu stau mai bine, acestea au de plătit către Retim aproape 400.000 de euro. Datoriile pe care le are de recuperat Retim de la populaţie şi agenţi economici se ridică la aproape 1 milion de euro.

300 de rău-platnici au ajuns în instanţă

Gheorghe Para, director general marketing-economic RETIM, spune că regia de salubritate a luat toate măsurile pentru a-şi asigura funcţionarea în condiţii normale. "Pentru rău-platnici, regia noastră are peste 300 de dosare în instanţă şi aproximativ 1.800 de concilieri, în vederea stabilirii unor grafice de plăţi, aici fiind incluse toate categoriile de utilizatori, persoane fizice, asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii. Sigur că societatea are de suferit ca urmare a restanţelor, dar îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a-şi asigura funcţionarea curentă. Amintim aici faptul că RETIM a accesat o linie de credit, de aproximativ 350.000 de euro", spune Gheorghe Para.
 

Comentarii

comentarii