Acasă Actualitate RETIM comunică măsuri cu implementare imediată: un nou șef de secție și...

RETIM comunică măsuri cu implementare imediată: un nou șef de secție și majorarea salariilor angajaților

DISTRIBUIȚI

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către o parte a angajaților Secției de Salubrizare 1 a societății RETIM Ecologic Service S.A., care în ultima săptămână fie nu a prestat activitate, fie nu a respectat programul de colectare a deșeurilor.

Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în vigoare obligatoriu pentru societate și angajați, compania RETIM Ecologic Service S.A. a invitat la dialog Sindicatul Liber RETIM Ecologic Service S.A. și angajații greviști, în vederea detensionării situației. În urma acestor discuții, societatea RETIM Ecologic Service S.A. comunică următoarele măsuri cu implementare imediată:

  • Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
  • Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
  • Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.

RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de tratament.

Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului, înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș, inclusiv Municipiul Timișoara.

RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare. Avem încredere că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil.

Comentarii

comentarii