Acasă Actualitate Revin „carantina de noapte” și declarația, la Timișoara și în mai multe...

Revin „carantina de noapte” și declarația, la Timișoara și în mai multe comune periurbane, în weekend. În două comune, măsura se impune în fiecare zi. Masca devine obligatorie în jurul spațiilor publice, în tot județul

1076
DISTRIBUIȚI

Pentru următoarele două weekenduri, cel puțin, timișorenii vor putea din casă între orele 20.00 și 05.00 doar cu declarație și doar pentru motive serioase. Marți, 21 septembrie, rata de infectare în Timișoara a depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, astfel că miercuri CJSU Timiș a decis trecerea municipiului pe o nouă anexă și, deci, impunerea unor restricții suplimentare, printre care și „carantina de noapte” în weekend.

Noua hotărâre a CJSU Timiș, care vizează, pe lângă Timișoara, și alte 20 de orașe și comune din județ, intră în vigoare de joi, 23 septembrie. În aceeași situație cu Timișoara se mai află și comune periurbane precum Dumbrăvița, Giroc, Dudeștii Noi sau Ghiroda. În același timp, deplasările se restricționează noaptea și în timpul săptămânii în Bucovăț și Moravița.

Modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator: 2603-Adeverinta-pentru-angajatori_noapte_20 / 2603-Model-Declaratie-proprie-Raspundere_20

Pe lângă restricția privind circulația în weekend deja amintită, la Timișoara – și în celelalte UAT-uri cu rate între 4 și 6 – vor fi impuse și alte măsuri. Tot în weekend, magazinele vor putea fi deschise doar până la ora 18.00. În plus, pe toată durata săptămânii, în anumite cazuri se reduce limita de persoane care pot intra în unele spații, chiar și cu „certificat verde”. De exemplu, în sălile de fitness, se va putea intra doar până la 50% din capacitate, atât timp cât este asigurată o suprafață de 7 metri pătrați fiecărei persoane.

Vă amintim că la rate între 2 și 3, doar se limitează accesul în spațiile închise, la spectacole și evenimente sportive în aer liber, la nunți și botezuri, etc. La rate între 3 și 6, aceste evenimente se pot desfășura, tot limitat, doar cu persoane care au „certificat verde”. La rate de peste 6, însă, accesul în spații închise este interzis, în majoritatea cazurilor, și pentru persoanele care au certificat. În paralel, „carantina de noapte” se introduce la rate de peste 4 doar vinerea, sâmbătă și duminica. La rate de peste 7,5, restricțiile privind deplasarea sunt valabile, tot noaptea, în toate zilele săptămânii. Totodată, se reduce treptat, în funcție de scenariu, și limita maximă de persoane care pot participa simultan la diferite evenimente sau acțiuni.

Concret, hotărârea CJSU Timiș de miercuri are următoarele prevederi:

  • UAT Bucovăț și Moravița au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.
  • Municipiul Timișoara, orașul Jimbolia și UAT-urile Dudeștii Noi, Giulvăz, Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Pădureni, Sacoșu Turcesc și Parța au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
  • orașul Deta și UAT-urile Ohaba Lungă, Orțișoara și Peciu Nou au fost trecute pe anexa 3 cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 4/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Bethausen, Coșteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovița și Victor Vlad Delamarina au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

„Totodată, începând cu data de 23.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești”, se mai arată în hotărâre.

Iată cum arată anexele CJSU Timiș, după ședința de miercuri:

Comentarii

comentarii