Acasă Actualitate Revista britanică Times Higher Education pe 2024 poziționează Universitatea de Vest din...

Revista britanică Times Higher Education pe 2024 poziționează Universitatea de Vest din Timişoara între cele 22 instituţii de top din ţară

DISTRIBUIȚI

Rezultatele Times Higher Education World University Rankings pentru anul 2024 poziționează Universitatea de Vest din Timişoara între cele 22 instituţii de top din ţară (locul 7, alături de alte universităţi din România) şi între cele 1201-1500 de universități de la nivel mondial.

Spre deosebire de anul trecut UVT a avansat în top, din categoria 1500+ în categoria 1201-1500 universități, ceea ce indică evoluția pozitivă a celei mai mari universități timișorene.

Ranking-ul realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) este unul dintre cele mai prestigioase nouă clasamentele utilizate în analiza Metarankingului național – clasamentul universităților din România.

Clasamentul THE este unul dintre cele mai vechi în plan internațional, fiind prezent încă din 2004 în circuitul de profil și se concentrează pe excelența academică la scară globală, evaluând universitățile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare (29,5%), activitatea de cercetare (29%), calitatea cercetării (30%), industrie (4%) și perspectivă internațională (7,5%). Dintre aceastea, UVT a obținut cele mai bune rezultate la calitatea cercetării și perspectiva internațională, în acord cu anvergura europeană și ambiția UVT de a fi cea mai importantă universitate din vestul țării.

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/world-ranking#!/length/25/locations/ROU/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

 

Comentarii

comentarii