Acasă Actualitate Revoltă şi diversiune la Universitatea de Ştiinţe Agricole

Revoltă şi diversiune la Universitatea de Ştiinţe Agricole

367
DISTRIBUIȚI

„Suntem studenţi, nu suntem gunoaie!”…
Câteva sute de studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara au ieşit, marţi seara, în faţa rectoratului, pentru a protesta. Tinerii s-au plâns că deşi sunt cu plata facilităţilor la zi, de o săptămână nu mai au apă. De mai multe zile, apa caldă vine doar după program, iar apa rece nu are presiune. Liderul studenţilor de la USAB, Bogdan Costea, îşi acuză acum unii colegi de manipulare.
Diversiune…
 „Suntem studenţi, nu suntem gunoaie!” au strigat sutele de studenţi, marţi seara. Ei au fost calmaţi, în cele din urmă, de Bogdan Costea, liderul studenţilor din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Apa a venit, în cele din urmă, iar primul duş civilizat la USAB a putut fi făcut puţin înainte de ora 22, marţi. „Este ciudat ce s-a întâmplat, unii colegi voiau să intre în grevă, chiar şi după ce problema apei a fost rezolvată. Cred că a fost vorba de manipulare la mijloc. Pentru săptămâna în care nu s-a avut apă se va scădea din taxa de cămin”, ne-a spus Bogdan Costea, preşedintele studenţilor de la USAB. Studenţii au prins un moment prilenic. Chiar în aceste zile, ei negociază cu conducerea universităţii diminuarea tarifelor pentru locurile în cămine.
Studenţii răi au făcut circ…

Cele mai revoltate au fost studentele de pe palierul 4 al Căminului 1. Ele au fost primele care au spus că intră în grevă şi au decis să iasă în stradă. Problema apei la căminele USAB s-a datorat unei defecţiuni la centrala campusului. Chemaţi cu mare întârziere, cei de la Aquatim au rezolvat defecţiunea în câteva ore. Studenţii revoltaţi au protestat cu flacone de plastic şi oale în mâini. Rectorul USAB, Alexandru Moisuc, a declarat că studenţii au putut face duş şi până acum şi spune că scandalul a fost iscat, probabil, de studenţii care au probleme la învăţătură.

Comentarii

comentarii