Acasă alegeri locale 2012 Revoltă la Cenei, după ce oamenii au aflat că votează în rând...

Revoltă la Cenei, după ce oamenii au aflat că votează în rând cu morţii

DISTRIBUIȚI

Cutremur în localitatea timişeană Cenei, după ce Săndel Palade, candidatul PNŢCD la primărie, a descoperit că pe listele electorale permanente vor vota 31 de morţi şi peste 70 de persoane plecate de cel puţin 20 de ani din localitate.

 
Oamenii din Cenei îşi fac Cruce cu două mâini
 
Tihomir Barbulov, responsabilul evidenţei populaţiei din Cenei, a fost chemat de urgenţă din concediu pentru a reactualiza registrele. La Primăria Cenei este mare crispare după ce, conform surselor noastre, zilele următoare aici va descinde o echipă de control a Prefecturii Timiş. Şi oamenii din comuna Cenei şi cei din satul aparţinător, Bobda, sunt şocaţi de ce a putut descoperi fostul şef al Poliţei Timiş, Săndel Palade. “Nu îmi vine să cred că în comuna noastră pot vota zeci de morţi. Am ajuns de mirul lumii. Nimeni nu a făcut aici nimic, dacă nu ajungea domnul Palade la noi să descopere mizeria asta votam şi acum în rând cu morţii”, ne-a spus Marin Străuţ, din Cenei. Un alt locuitor revoltat este Dragan Martinov. “Aţi scris acolo că sunt plecaţi de 20 de ani unii oameni de pe listele de vot. Vă zic eu că situaţia e şi mai gravă, unii sunt plecaţi cu mult înainte de revoluţie, de 30-40 de ani. Poate şi dintre cei plecaţi au murit mulţi”.
 
“Făcătură” de peste 100 de voturi 
 
Şi Dana Todorov, din Cenei, pare consternată de ce se întâmplă în localitea ei. “Am crezut că este o glumă, nu pot să îmi imaginez cum vor vota morţii şi cei ce nu au mai călcat de zeci de ani prin localitatea noastră”. Cu ocazia verificării listelor electorale permanente de la Primăria Cenei, din cele 1.800 de persoane cu drept de vot doar în localitatea Cenei figurează 70 de persoane pe aceste liste cu drept de vot, deşi sunt plecate de cel puţin 20 de ani din localitate. Tot pe listele electorale permanente există şi 31 de persoane decedate. Un copil ce a murit la vârsta de 7 ani figurează cu drept de vot la Cenei. Dacă ar fi trăit, acesta ar fi avut acum vârsta potrivită să voteze. Şi o bătrână decedată cu aproape 30 de ani în urmă poate vota liniştită la Cenei. Dacă trăia, femeia ar fi împlinit… 110 ani.

Comentarii

comentarii