Acasă Administraţie Revoltă în Deta! Opoziția acuză puterea liberală de lipsă de transparență în...

Revoltă în Deta! Opoziția acuză puterea liberală de lipsă de transparență în gestionarea banului public

825
DISTRIBUIȚI

Revoltă în Consiliul Local Deta! La putere în Deta, sunt două partide: PNL cu 8 consilieri, și UDMR, un consilier. În opoziție, sunt șase consilieri de la PSD (2 consilieri), Pro România, PPU-sl, USR, PER.

Opoziția, prin vocea consilierului Zoran Vertopan, susține că în Consiliul Local Deta nu există transparență deloc. Consilierii de la putere vor să ascundă ceva. Situația este cu atât mai importantă pentru întâlnirea față în față, cu cât la ședința de marți 20 iulie este vorba de o rectificare bugetară și era nevoie ca toți din opoziție și de la putere să fie prezenți fizic pentru a discuta direct, iar opoziția să poată pune întrebări.

”Puterea motivează că e stare de urgență și e pandemie, dar în Deta nu avem niciun caz de COVID. Nu există nicio amenințare în ceea ce priește infectările și pandemia. Se poate face întâlnirea față în față a consilierilor, cu respectarea normelor sanitare, dar la Primăria Deta nu există transparență, când e vorba de banul public. Nu mi se pare normal ca o rectificare bugetară să fie discutată prin mesaje. Chiar este o problemă serioasă cu banii publici”, spune Vertopan.

În replică, Radu Rotar, primarul interimar al orașului Deta, a răspuns astfel, luni 19 iulie 2021:

”Noi nu avem nimic de ascuns. Toată lumea răspunde la telefoane. Orice funcționar este la dispoziția oricui pentru a explica proiectele. O parte din consilieri sunt în concediu, alții sunt pe câmp cu muncile agricole. De aceea am decis convocarea online a acestei ședințe extraordinare, marți 20 iulie. Ședința ordinară va fi săptămâna viitoare cu prezență fizică. Personalul executiv al Primăriei Deta răspunde la telefon când este solicitat, consilierii la fel. Nimeni nu are nimic de ascuns. În ședința de marți unul dintre punctele de lucru este bugetarea asociației sportive din localitate a Clubului Sportiv Orășenesc Deta”.

Comentarii

comentarii