Acasă Actualitate Revoltă la Deta după ce a fost sistată alimentarea cu gaz in...

Revoltă la Deta după ce a fost sistată alimentarea cu gaz in mii de locuințe

DISTRIBUIȚI

Locuitorii din zona Deta s-au revoltat după ce au rămas fără gaz, acum, când temperatura scade în termometre. Problemele sunt între distribuitorul și furnizorul de gaz. Astăzi are loc o întâlnire la Ministerul Energiei pentru a se rezolva problema…

Mii de oameni din zona Deta s-au trezit fără alimentare cu gaz… Distribuitorul și furnizorul de gaz se întâlnesc astăzi la Ministerul Energiei pentru a căuta soluții pentru rezolvarea problemei. Problema este mai veche, la mijlocul lunii în curs prefectul de Timiș Eva Andreaș cerând o astfel de întâlnire la Ministerul Energiei. Cei implciați în rezolvarea problemei s-au întâlnit și s-au găsit soluții pentru reluarea alimentării cu gaz în zonă. Acum, oamenii din Deta au rămas din nou fără gaz…

Problemele au intervenit din cauza tendinței descrescătoare a nivelului de gaze naturale din zona Partoș, unde în prezent mai există o singură sondă productivă, iar consumul în distribuție a depășit cota de debit aprobată.

Conform E.ON, ”din cauza presiunilor scăzute înregistrate în sistemul de producţie a gazelor naturale al OMV Petrom, distribuţia gazelor naturale în localitățile Deta şi Opatiţa fost sistată duminică, 21 octombrie, începând cu ora 16:00. Posibil ca situaţia să rămână neschimbată în următoarele 24 de ore”.

UPDATE: Pentru această iarnă, OMV Petrom și-a arătat disponibilitatea de a rezolva problema 

În urma întâlnirii de luni, de la Ministerul Energiei, OMV Petrom (furnizorul gazului), și-a arătat disponibilitatea de a se rezolva problema pentru această iarnă în localitățile afectate de sistarea gazului și a decis să sprijine consumatorii vulnerabili. Miercuri va avea loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei, la care va participa și prefectul de Timiș Eva Andreaș.

Călin Dobra: Companiile de gaz au obligația de a asigura cetățenilor serviciile contractate

”Situația creată în localități din sudul județului Timiș, Moravița, Deta, Denta, Voiteg, ne arată cât de greșit este că statul să nu își păstreze pârghiile necesare pentru a interveni atunci când interesele cetățenilor sunt afectate.

Întreruperile repetate de gaz din localitățile respective sunt inacceptabile și solicit companiilor implicate, fie că este vorba despre distribuitori sau producători, să nu își regleze neînțelegerile pe seama populației din județul Timiș și să dea dovadă de responsabilitate.

Profitul și rentabilitatea nu sunt argumente care să ne mulțumească din moment ce companiile nu oferă o soluție alternativă, fapt ce arată că nu au luat din timp măsurile necesare pentru ca situația actuală să fie evitată.

Cred că trebuie ca toate autoritățile județene și naționale să intervină, indiferent că au sau nu competență legală, pentru ca asemenea practici să înceteze, iar firmele să înțeleagă că județul Timiș nu este un sat fără câini.

Sper că acum toată lumea devine conștientă de ce insist atât de mult cu proiectul BRUA și cu înființarea la nivelul județului a Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară pe gaz, acestea fiind o alternativă, poate singura, prin care să oferim atât cetățenilor, cât și firmelor private o soluție la sistemul actual.

Vreau să asigur cetățenii că suntem alături de ei, le cunoaștem problemele și acționăm pentru a identifica cele mai bune soluții”, spune Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii