Acasă Sănătate Revoltă la Spitalul CFR Timişoara: Instanţa le-a tăiat sporurile, iar angajaţii trebuie...

Revoltă la Spitalul CFR Timişoara: Instanţa le-a tăiat sporurile, iar angajaţii trebuie să dea banii înapoi

400
DISTRIBUIȚI

spital cfr timisoara

Aproximativ 50 de medici şi asistente din cadrul Blocului Operator, Laborator, secţia Morfo-Patologie şi ATI din cadrul Spitalului CFR Timişoara vor avea salariile reduse, în unele cazuri, cu până la jumătate.

Aşa a decis instanţa, în data de 23 iulie, după un proces dintre Spitalul CFR şi Curtea de Conturi. Astfel, au fost anulate unele sporuri. Mai grav e că angajaţii sunt obligaţi să înapoieze banii din aceste sporuri, pe trei ani. Oamenii sunt revoltaţi şi au deschis proces împotriva acestei decizii considerate de ei nedrepte şi umilitoare.

„Managerul, conform legii, are obligaţia de a pune această decizie în aplicare, imediat după comunicarea sentinţei. Punerea în aplicare înseamnă suspendarea acordării acestor sporuri până când se întrunesc condiţiile legale, până când avem în regulă acele buletine. Noi sperăm cât de repede. Există anumite probleme birocratice şi legislative, noul cod de reglementare a acordării sporurilor încă nu a apărut şi se merge pe vechiul regulament, avem un fel de vid legislativ”, a explicat managerul Cristian Moţ.

El speră că situaţia să se rezolve pe cale legală, după obţinerea buletinelor de determinare a noxelor. „Sperăm ca această situaţie să se rezolve cât mai repede pe cale legală şi oamenii să-şi poată primi sporurile înapoi.”, a conchis Moţ.

Comentarii

comentarii