Acasă Actualitate Revoluţionarii din Timişoara: “Deputaţii de la PDL, UNPR şi UDMR au votat...

Revoluţionarii din Timişoara: “Deputaţii de la PDL, UNPR şi UDMR au votat la comandă politică”

DISTRIBUIȚI

Revoluţionarii din Timişoara îi acuză pe deputaţii de la PDL, UNPR şi UDMR că au votat în bloc, la comandă politică, în data de: 07.11.2011, privind modul de aplicare, în anul 2012, a Legii nr. 341/2004, cunoscută şi Legea recunoştinţei.

 
Vot în bloc
 
“Din comunicatul redactat și difuzat de către Comisia Parlamentară a Revoluționarilor din Decembrie 1989, în legătură cu modificările efectuate asupra modului de aplicare a Legii Nr. 341/2004, reiese clar că membrii Camerei Deputaților Parlamentului României care au votat în favoarea introducerii amendamentelor prevăzute anterior (propuse de către Ministrul Finanțelor Publice), în completarea art. 11, din cadrul OUG Nr. 37/2008, au votat, în bloc, la nivelul partidului pe care îl reprezentau în Parlament, adică toți parlamentarii prezenți, din cadrul: Partidului Democrat Liberal (PDL), respectiv din cadrul: Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), respectiv din cadrul Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR – partid format, în principal, din transfugi parlamentari, de la alte partide parlamentare, constituit după ultimele alegeri parlamentare, care deci nu a participat la respectivele alegeri), respectiv (cu excepția a doi parlamentari) din cadrul Grupului de minorități cu drept de reprezentare parlamentară. Modificările în cauză au fost astfel votate, de fapt, la comanda politică a conducerii partidelor în cauză, și nu după o consultare corespunzătoare a electoratului circumscripției pe care o reprezentau, în Parlamentul României, respectivii parlamentari, precum și respectivii reprezentanți ai minorităților care beneficiază de reprezentare parlamentară”, se arată într-un memoriu semnat de către prof. univ. dr. Lorin Fortuna, preşedintele Asociației „VICTORIA” a Luptătorilor în Revoluție, din Timișoara, Adrian Sanda, Viorel Șerb, alţi reprezentanți ai Grupului Constituțional „Timișoara”, foști membri ai Frontului Democratic Român, înfiinţat în decembrie 89, în Balconul Operei Timişoara.
 
Poporul român adus într-o situaţie degradantă
 
“Considerăm că diminuarea drastică și abuzivă a salariilor și respectiv a pensiilor unei mari părți a populației trebuia înlocuită cu recuperarea fondurilor și bunurilor publice jefuite sau degradate intenționat, din cadrul economiei de stat, pe cale poltico-partidică clientelară, de la reprezentanții politico-partidici aleși ca parlamentari și, în special, ca președinți ai țării, precum și de la membri guvernelor post-revoluționare, care au adus țara în situația deosebit de gravă în care se află, în prezent, din punct de vedere societal. Considerăm, de asemenea, că aducerea României, ca stat, în situația de criză societală, actuală, respectiv a unei mari părți din cadrul poporului român, ca populație, într-o situație degradantă, din punctul de vedere al demnității existențiale, trebuie apreciată oficial ca fiind înfăptuită prin intermediul comiterii deliberate de abuzuri legale și mai ales constituționale, deosebit de grave, precum și prin uzurparea dreptului de suveranitate al Poporului Român, iar, în consecință, aceste acțiuni subversive trebuie definite oficial ca fiind: crime societale și respectiv judecate și condamnate ca atare, inclusiv prin reintroducerea temporară a pedepsei cu moartea și a confiscării averilor celor vinovați de înfăptuirea acestor crime”, se mai arată în document. Revoluţionarii cer că vinovații direcți, precum și cei indirecți, de degradarea gravă a societății românești, prin corupție politico-partidică clientelară, trebuie să fie pedepsiți și prin decăderea corespunzătoare din drepturile civile, inclusiv prin suspendarea temporară sau definitivă (funcție de caz) a dreptului de a mai putea exercita o funcție de stat. 

Comentarii

comentarii