Acasă Actualitate Revoluționari și universitari au dezbătut, la UVT, efectele celor 32 de ani...

Revoluționari și universitari au dezbătut, la UVT, efectele celor 32 de ani de la Revoluția de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Mai mulți revoluționari aflați în primele rânduri în urmă cu 32 de ani în lupta pentru dărâmarea regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu și care au participat nemijlocit la Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara, dar și universitari din UVT care susțin cercetarea și cursul despre revoluție la universitate, au dialogat alături de studenți, în amfiteatrul Universității de Vest din Timișoara, la 32 de ani distanță în timp față de ziua declanșării Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara.

”Le mulțumesc distinșilor participanți care au onorat astăzi evenimentul pe care Universitatea de Vest din Timișoara l-a găzduit, la împlinirea a 32 de ani de la ziua de început, 15 decembrie 1989”, a spus prof. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Au participat la evenimentul UVT dedicat Revoluției de la Timișoara din 1989 Valeriu Bercea, președintele Fundației Naționale a Revoluției din Decembrie 1989, profesorul universitar dr. Marcel Tolcea, inițiator al proiectului de Blog „Revoluția de la Timișoara – După 30 de ani”, dar și prorectorul UVT, profesorul universitar dr. Sergiu Stănilă.

De asemenea, au participat și mai mulți revoluționari, din grupul cărora au transmis mesaje personalizate domnii Tudorin Burlacu, Petrișor Morar și Ionel Barna, revoluționari respectați, care au avut prilejul de a dialoga despre noul Blog „Revoluția de la Timișoara – După 30 de ani”, ca și despre memoria neprețuită legată de curajul timișorenilor care au luptat pentru libertate acum 32 de ani.

 

Comentarii

comentarii