Acasă Actualitate Revoluționarul Ion Marcu a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor, din Timișoara

Revoluționarul Ion Marcu a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor, din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Luni, 22 noiembrie, Ion Marcu, liderul revoltei din 16-20 decembrie 1989 de la Timișoara și unul dintre liderii Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara, a fost condus pe ultimul drum și înmormântat la Cimitirul Eroilor, din Calea Lipovei.

Duminică seara, IPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a susținut o slujbă religioasă, la biserica Martirilor, unde a rămas sicriul cu trupul neînsuflețit al eroului Marcu. Astăzi,  un sobor de preoți, alături de colegii lui revoluționari, a ținut slujbă de înmormântare.

Ion Marcu a fost primul timișorean care a scos în stradă muncitorii de pe platformele industriale în decembrie 1989, urmată de prima greva generală din România, după 1947, în semn de protest față de regimul Ceaușescu.

Marcu era angajat la Uzinele Mecanice în decembrie 1989 când au început primele mișcări de revoltă în orașul de pe Bega. El a condus coloana de demonstranți în 20 decembrie îmbrăcat în cearșaf alb. A fost membru al Frontului Democrat Român, înființat în acele zile în balconul operei din Timișoara, iar mai târziu, senator.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! -este mesajul transmis de colegii lui eroi în Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Comentarii

comentarii