Acasă Eveniment Rezolvarea dezastrului financiar prin care trece Maternitatea Odobescu ar putea veni odată...

Rezolvarea dezastrului financiar prin care trece Maternitatea Odobescu ar putea veni odată cu comasarea cu Spitalul Municipal Timişoara

161
DISTRIBUIȚI

Rezolvarea dezastrului financiar prin care trece Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie nr. 5 (Maternitatea Odobescu) Timişoara ar putea avea loc imediat ce va fi comasat cu Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (Clinicile Noi), după data de 15 septembrie. Dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor “Materna”, din cadrul spitalului, a spus că astfel va creşte tariful pe caz ponderat, iar maternitatea ar putea primi în plus pe lună de la casa de asigurări – 4 miliarde de lei vechi. “Acum, indiferent de gravitatea cazului, primim acelaşi tarif de 1.380 de lei. Atunci se va putea implica şi Primăria Timişoara pentru a ajuta spitalul”, a spus dr. Oprea.
Pentru a fi comasată maternitatea este nevoie de ordonanţă de guvern. “Se aşteaptă această ordonanţă, că nu există”, a spus Oprea. Probleme mari sunt şi pentru că nu se pot cheltui mai mult de 70% din veniturile spitalului cu salariile angajaţilor, de aceea se fac demersuri pentru a se anula acest ordin. Fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, urma să anuleze această prevedere, dar şi-a dat demisia.

 

Comentarii

comentarii